Cormick 423 wel of geen doordraaiende aftakas?

Hallo.
ik las zonet wat over de 423 dat die in de lage giering wel een doordraaiende aftakas heeft en in de hoge giering niet. wie kan mij daar wat meer over vertellen,
mvg johndeerefann

Deel dit topic

Reacties

ErDee
Volgens mij heeft die dan altijd doordraaiende aftakas. Ik zou niet weten hoe de aftakas afhankelijk zou moeten zijn van de groep.
unipower
Dat heeft niks met de hoge of lage giering te maken. Je kunt het herkennen aan de handkoppeling. Als hij wel een handkoppeling heeft zit het er wel op en anders niet 😉
unipower
@ErDee nee hoor mijn opa had er eerst ook een zonder doordraaiende aftakas. Hangt ook af van de leeftijd van de trekker.
ErDee
@unipower daarom zeg ik ook: die dan 😉
SJB533
Met de Agriomatic heb je in feite een soort van doordraaiende aftakas 😉
johndeerefann
@SJB533 en hoe kan ik weten als die ook agriomtic er op heb zitten
johndeerefann
@unipower hoe weet ik als er een handkoppeling op zit?
unipower
@ErDee ooh ja sorry had ik niet gezien 😉
SJB533
@johndeerefann
Die is nagenoeg standaard.
unipower
@johndeerefann er zit dan een lange hendel lings langs het dashboard
johndeerefann
@SJB533 okee en dan zet ik die in zijn vrij in het midden tussen de hoge en lage gearing en dan schakel ik de aftakas in en dan kan ik hem zonder de koppeling te gebruiken in de lage gearing zetten?
DeutzD40L
Ik denk dat je agriomatic hebt want een 423 met handkoppeling is vrij zeldzaam
johndeerefann
@DeutzD40L ik heb ook geen handkoppeling
dresje80
Er zit een hand kopeling op in de lage giering dan hoef je de voet kopeling niet in tedruken en dan blijfd de aftakas draaien
dresje80
@DeutzD40L ik heb wel een handkopeling
DeutzD40L
@dresje80 ja ik ook maar niet naast het stuur!
Een 423 is vaak geleverd met 8+2 bak met agriomatic, dus zonder handkoppeling.. Ze zijn ook wel geleverd met handkoppeling zoals hierboven al gezegd is, en dan idd naast het stuur.. een 453 zie je vaak met handkoppeling.. Zoek maar eens een foto op.
Je kan zien aan beide kanten van de versnellingsbak of je daar een rond plaatje hebt zitten met 2 moeren erop, net boven de plaat waar jij je voeten op zet als je op de trekker rijd.. Zoja dan heb je agriomatic.
dresje80
DeutzD40L
@dresje80 jij hebt gewoon een met agriomatic zonder handkoppeling naast het stuur als ik zo naar je fotos kijk!
inter633733
Quote @dresje80:
wel
Niet

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
4