Illustratie van:

Case International 1056 XL - spiegels vast maken

Hoe maken jullie een telescoopspiegel vast aan de cabine? met een aanlasblokje? kun je die zo bestellen, of moet je die zelf maken?

mvg jan

Deel dit topic

Reacties

case1455fendt924
Ik wou dit ook gaan maken maar toen zag ik veel mensen met een 1455 dat gewoon een rek op de cabine gemaakt hadde dacht dan hoef ik ook niet er aan te lassen of boren ik heb er een paar een pb gestuurd of ze meer foto,s ervan konnen sturen of de maten geven maar helaas na een week nog geen reactie gehad
case1455fendt924
...
janwilleboer
Dat is zeker ook een mooi manier, alleen vind ik dat persoonlijk niet zo mooi, maar je hoeft op die manier te lassen aan de cabine
case1455fendt924
@janwilleboer klopt maar als er langs staat zie Je er wenig van
Straw
Ik vind de manier van @case1455fendt924 persoonlijk ook niet mooi.

Ik zeg ga naar je dealer of waar je jouw telescoopspiegels besteld, die zal vast wel een goede manier weten om aan de cabine stijl vast te lassen/bouten.
Fendt926Driver
Kijk wel uit met lassen of boren aan de stijl dat er kabels en leidingen doorheen kunnen lopen.
wezel844-s
Als je ze niet goed last bij een xl cabine scheuren ze binnen een korte tijdt weer uit en rijdt je over je dure spielgelsteunen heen als je pech hebt
gypCaseXL
Ik zou de steun gewoon op de stijl van de cabine lassen. geeft het mooiste resultaat. de rekjes op 1455's hebben vaak twee functies, namelijk om de spiegels te bevestigen en luchthoorns.
mickheijboer
Officieel mag je niet eens lassen aan een cabine spijl als er wat gebeurd kan de verzekering moeilijk gaan doen.

Maar dit frame heb ik dus puur zo gemaakt om de cabine origineel te houden en met de aanlas blokken heb je vaak het probleem dat ze te ver naar voor stekken en dat ze uit de spijl scheuren dat is te dun blik als je de trekker nog dagelijks gebruik.
Husqvarna
Die stijlen zijn van blik, zelfs al zal je lassen zal ie dan vanaf de binnenkant niet binnen een paar jaar doorgerot zijn.
mickheijboer
@Husqvarna klopt wat jij zeg ik spuit die spijlen vol met textiel eerst een wash laag en daar de textiel over
DaanHaar
Wij maken al jaren gebruik van die grote telescopen en dat gaat prima. Ooit hebben we een serie aanlas blokjes laten maken en dat kostte vlgs mij 4 tientjes per setje. Wij hebben nog nooit geen schade of rotplekken op die plek gehad.
1056xlacase
Nee wij lassen ze er ook idd gewoon aan
Wardcase
Die aanlas blokken zijn zo te koop bij de Case IH dealer, ze komen orgineel van de 5100 serie af daar is een orgineel ombouw setje voor dan pakken we altijd die spiegels en blokken
case1455fendt924
@mickheijboer heb je mijn prive bericht gezien over zon frame
mickheijboer
@case1455fendt924 Ja die heb ik gelezen maar je heb er toch een foto van waar je hem van kan namaken
case1455fendt924
@mickheijboer oke bedankt alvast voor de moeite dan meet ik het zelf uitt
mickheijboer
@case1455fendt924 Komt vast goed denk de foto laat goed zien hoe ik hem gemaakt heb en je kan bij je eigen trekker het beste meten een mooier voorbeeld kan je niet hebben .
SJB533
@Fendt926Driver
Als ik t goed heb, zitten daar geen kabels etc. De kabels van de breedtelichten lopen onderlangs, de bekabeling voor het dak (radio, kachel, flikkerbol) komt via de B-stijlen.
Fendt926Driver
Quote @SJB533:
komt via de B-stijlen
heb geen ervaring met case ih maar bij deutz fendt en oude johnnys liepen er wel kabels en verwarmings buizen door. denk waarschuw even dan kijken ze in ieder geval.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 1056 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
25