Neutraalstand 3e functie stoll voorlader

Is het mogelijk om de 3e functie op een stoll voorlader in de vrij te zetten? Nu moet ik altijd de trekker uit zetten en even spelen met de hendels. Is er geen andere manier?

Deel dit topic

Reacties

selten
Hoe werkt die voorlader, zit er een hendel voor de 3e functie?
Herbert
@selten zo'n grote hendel met een electronische knop die je moet inhouden om niet te kiepen maar om de functie te gebruiken. Dus knop inhouden en hendel links of rechts bewegen.
selten
@Herbert
Kun je de joystick van de voorlader niet in een drukloos zetten? Tenminste bij onze shovel kun je de giek drukloos zetten. Ik weet niet of een voorlader dit ook kan.
Herbert
@selten ja dat kan wel, maar het enigste wat je drukloos zet is het heffen/dalen.
selten
@Herbert
Je kan kippen niet drukloos zetten?
Jaguar870
@Herbert die elektronische knop inhouden en dan drukloos zetten? bij een fendt werkt dat wel
bert8210
Bij onze MF werkt het ook zo, knopje indrukken en joystick in zweefstand houden
fendtjuh
Wij hebben er een extra schakelaar op gemaakt, die zet je om, handel naar voren en dan heb je de derde functie drukloos... Die schakelaar vervangt de functie van de gewone drukknoop op de pook als je snapt wat ik bedoel.
Herbert
Ja maar als ik die knop indruk en de hendel in de zweefstand zet valt alsnog alleen de druk van het heffen weg. Dus een schakelaar plaatsen heeft geen zin
Herbert
@fendtjuh als je die pook drukloos zet zonder schakelaar, heb je dan zowel het kiepen als heffen drukloos?
Kubota
Dan moet je de slangen op het blok omdraaien, dan is links/ rechts heffen en voren/ achteren kiepen, en kan je dus ook de 3e functie in de zweefstand zetten omdat die in het circuit van het kiepen zit.

En dan kan je eventueel nog de kabels omdraaien ( indien mogelijk?) zodat naar voren/ achteren weer heffen is en links/ rechts kiepen. Je kan dan niet meer de hefcilinders in de zweefstand zetten.
Herbert
@Kubota jah, dat is een goed idee, alleen in plaats van kabels wisselen draai ik gewoon het complete bedieningsblok waar de joystick op zit;D bedankt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1