Illustratie van:

John Deere 2040 - velgmaat

Als ik bandenmaat 10.00-16 wil leggen kan dat op een velg waar nu
7.50-16 opligt

Deel dit topic

Reacties

johan6640
Nee gaat niet lukken
sjonnies
@johan6640 past 9.00 wel op een velg waar nu 7.50 op zit
Loeideutz
@sjonnies Bij het eerste zit je met een verschil van 33% meer, bij jou nog altijd 29% breder als standaard. Dat is toch erg veel. Ik denk niet die band daar gelukkig van wordt. Bij achterbanden met hogere breedtes en grotere velgdiameters, kan het wat meer lijden.
traktormicrobe
Welke velg maat moet ik me dan aanschaffen voor een band van
10.00-16
Loeideutz
@traktormicrobe Ik ben even gaan kijken. Bij mij op de velg staat W8L*16. Destijds nieuw met de trekker meegeleverd. Voor jouw maat banden.
dirkao
Ik weet niet wat nieuwe velgen in nederland kosten, en of er eventueel gebruikt wat te vinden is, maar je kunt ook jouw velgen 5 tot 6 cm. breder maken, dan is je probleem ook opgelost.
traktormicrobe
@dirkao Leg me dat is eventjes uit
dirkao
Hallo ik weet niet welk gedeelte van mijn reaktie ik uit moet leggen, maar ik zal proberen om wat duidelijker te zijn. Ik ben boer in brazilie, en ik weet niet precies wat er in nederland te koop is. wat nieuwe velgen kosten ,daar kun je naar informeren, of er gebruikte te koop zijn met de maat die jij nodig hebt weet ik niet. Ikzelf heb 2 keer een valmet die voor op 7.50-16 stond op 10.00-16 gezet. hiervoor was absoluut niks gebruikt te vinden. nieuw was er wel,maar vrij duur, de wielen voor bijde bandenmaten zijn even hoog, alleen voor 10.00-16 zijn ze breder.dus je kunt de velgen die je hebt breder (laten) maken. je moet alleen effe informeren waar je het goedkoopste mee uit bent. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is,
succes, groeten.
JD3010
@dirkao Nieuwe velgen hiervoor zijn hier niet zo duur, hij moet het alleen uit willen geven.
traktormicrobe
@dirkao Bedankt,voor de nuttige informatie

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!