Jd gps versurs trimble gps

Stel je hebt zelf Trimble rtk gps en je buurman heeft john deere rtk gps. En je wilt elkaar een keer helpen, kan je dan AB lijnen over en weer uitwisselen?
En zoja hoe en is het eenvoudig.

Deel dit topic

Reacties

maartendankers
Ik denk niet dat dit kan, je kan de gegevens van je JD gps op een geheugen kaartje zetten maar de bestanden op dat kaartje zijn moeilijk te ontcijferen...
JD 6430 The Best
Ik weet niet of het kan, maar anders moet je gewoon een usb stick in de ene douwen, de data erop zetten, in de andere gps doen, en proberen uit te pakken 😉
redprideworldwide
Ja volgens mij communiceren ze idd niet met elkaar!
hobbyboer
Ik weet niet of je komplete lijnen kan overnemen, maar dit is ook niet nodig. Wij nemen alleen de kompaskoers over en maken dan een nieuwe ab-lijn door alleen het a-punt in te voeren en de richting.
JD 6430 The Best
Wij hebben hier 2x trimble, is ideaal dat je zo met een stickje alle data over kan zetten 😄
hobbyboer
Gaat perfect. Wel allebij de zelfde richting invoeren of als de eerste wel een ab-lijn heeft gereden zoveel mogelijk cijfers achter de komma overnemen.
JD 6430 The Best
Misschien dat @RobinBos hier wat van weet :?
redprideworldwide
@hobbyboer

Ik hoor dat dit toch niet altijd perfect werkt.
gerrit power
Het kan wel want op mijn stage bedrijf werken we veel samen met collega op trimble en wij JD gps. Maar schijnt programma te zijn op de computer waarmee je bestanden simpel van trimble op jd en andersom kan zetten. Weet helaas niet hoe dit heet want dit word altijd voor mij gedaan.
hobbyboer
Quote @redprideworldwide:
Ik hoor dat dit toch niet altijd perfect werkt.
Tsja, als je een markeur krom rijdt, verkeert afstelt, vergeet te wisselen of niet netjes over de streep stuurt gaat dat ook niet perfect 😉
HaraldCASE-IHfan
Zover ik weet kan je wel bestanden van Trimble naar JD overzetten maar, andersom lukt niet omdat, JD de gegevens zo codeert dat je ze alleen met een JD systeem kunt gebruiken.
967BJW
Bij de laatste update van mijn 2630 JD scherm kun je lijnen importeren die niet van JD zijn dacht ik.
Jb26
Gewoon a+ gebruiken en de grade's overtypen en klaar?!
huib
A+ gebruiken voor rechte lijnen. Hoe gaat dan voor kromme lijnen?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
10