Illustratie van:

New Holland T 6070 Gen2 - Fronthef aftakas rammelt t6000 gen 2 / kleine T7

Hallo

Onze front aftakass raateld/ rammelt altijd wat, als die niet ingeschakeld is. Nu is er in het begin een nieuwe op gekomen maar deze rammelt nog steeds wel minder hard maar toch.

Nu zegt de dealer dat die heeft na gevraagd, en dat dit bij meerdere van deze tijpes zo is en dus zo hoort. Maar ik heb hier mijn twijfels over.

Nu is mijn vraag of hier meer mensen zijn die dit hebben of herkennen. Het gaat hierbij om een zuidberg fronthef op een t6070 gen 2.
Maar de kleine T7 serie en de rest van de T6000 gen 2 en de casen zijn allemaal het zelfde lijkt mij

Gr robin

Deel dit topic

Reacties

stannetje96
Dit heb ik nog nooit gehoord bij andere met een gen2.
Wilting NH
T is best goed te horen af en toe bij ons.

Maar andere types zuidbergen hoor je ook niet lopen volgens mij, op de TL hebben we er ook 1 maar die hoor je ook niet.

In begin dachten we mis moet die wel beetje inlopen. Ma na 500 uur hoor je hem nog steeds
Siebenga
Wat rammelt er precies? wanneer hoor je dat? in de cabine of als je er bij staat?
stannetje96
Bij onze 6070 gen 1 ook geen last van
Wilting NH
Als je buiten staat, en als je daktaam los hebt soms ook, metname met laag tourental, je hoort gewoon beetje geraatel, volgens mij van de tandwielen.

Maar als nou meer mensen dit hebben dan zal het wel zo horen.
Maar dit is al de 2 bak die er op zit, en als het dus niet zo hoort wil ik weer een nieuwe 😃
Wilting NH
Wilting NH
@stannetje96 oke ja ik weet niet of die 2 wel het zelfde zijn
roelie91
Herkenbaar probleem met een t6080 gen 1 wij hebben alleen een fronthef van de fabriek af. Bij ons ook vervangen en het rammeltje is een tijdje weg geweest daarna gewoon terug gekomen. vooral rond de 900 a 1100 toeren en hij wat moet trekken en je gas geeft.

wat de oorzaak is kan ik je ook niet vertellen bij ons is ook gezegd dat het geen kwaad kon wel 1 keer de slip koppeling/aftakas platen verbrand gehad (die onder de radiateur zit)
Wilting NH
@roelie91 oke, denk dat de zuidenberg weliets anders is. Ma k vind beetje jammer heb je mooie neiuw trekker en dan rammelt er wat
nhmonteur
Dit is inderdaad een bekend probleem, maar dit is geen zuidberg fronthef. Als het goed is, is dit een fronthef die af fabriek gemonteerd is. De koppeling zit verbonden doormiddel van een losse as die in je krukaspoelie schuift.
Je kan 2 dingen doen, het berschermkapje voor de aftakas zetten en de aftakas aanzetten waardoor het rammelen weg gaat.
Of je draad boven de aftakasstomp de grote ontluchtingsdop eruit, hier zit een segering die je weg kan halen en een dop.haal deze beide weg waardoor je de aandrijfas nu volledig weg kan halen. je aftakaskoppeling word nu niet meer aangedreven en kan dus ook niet rammelen.
Het terug zetten is een 2 minuten werk, dus dat valt wel mee.

Op zich kan het rammelen verder geen kwaad maar is het inderdaad wel een irritant geluid.
b450
@nhmonteur had de 40 serie hier ook geen last van?
Wilting NH
@nhmonteur je bedoelt die hele as er tussen weg halen?
Maar bij ons gaat het om een zuidberg duz zal wel iets anders zijn denk ik?
Maar het geluid van deze bak is al een stuk minder als die eerste, dus dat vind ik ook wel vreemd
nhmonteur
@b450 dat weet ik niet, weet wel dat bij een zuidberg frontaftakas de aandrijfas door 2 rubber blokken aan de aandrijfkast zit. De inschakeling zit dan in de tandwielkast.
De new holland frontaftakas heeft een losse inschakeling voor de tandwielkast met droge platen. Deze platen hoor je rammelen omdat deze vrij liggen als hij ongeschakeld is.
nhmonteur
@Wilting NH okay das vreemd, heb eigenlijk nooit een zuidberg frontaftakas gehad die geluid maakt. En de aandrijfas bij een zuidberg kan je vaak niet zo makkelijk demonteren, dus daar gaat dat verhaal niet op.
Bel anders zelf eens met zuidberg en vertel je verhaal, misschien weten hun iets
Wilting NH
@nhmonteur ja dat ahd ik ook al gedacht, maar vraag eerst is of hier nog meer mensen zijn die dit hebben. Maar die tussen as is ook al gebalaceerd en zo dus daar licht het niet aan, en als je goed luisterd komt het echt uit die pot
nhmonteur
@Wilting NH er zit toch wel genoeg olie in de pot? als het goed is zit er een peilplug op de pot waar het olieniveau moet staan.
Wilting NH
@nhmonteur Ja das allemaal wel gekontroleerd. Ma zal zuidberg wel is bellen. Kealers kunnen altijd gemakkelijk praten van hoort zo, maar nu ist nog garantie
nhmonteur
@Wilting NH ja daarom, gewoon het verhaal bij zuidberg neerleggen en horen wat hun ervan zeggen.laat ze het maar oplossen in de garantieperiode.
PascalStruijs4440
Die zuidberg aftakas bakken rammelen wel meer, hoeft niet altijd een probleem te zijn maar het is inderdaad geen vertrouwd geluid.
Jasperfendt
@nhmonteur Waarom beschermkap ervoor wij heben hem altijd aanstaan maar we hebben de beschermkap der niet voor.
nhmonteur
@Jasperfendt nee dat is ieder voor zich, maar is toch wel iets veiliger als de beschermkap ervoor zit, je weet maar nooit. je wilt niet weten wat er gebeurt als zo'n aftakasstomp je bij de kleding grijpt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6070 Gen2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
217