Dieptewiel ploeg

Goedenavond.

Ik wil aan onze ploeg ( rumptstad 4 schaar ) een dieptewiel gaan maken. zijn er mensen die een duidelijke foto van de constructie van zo'n wiel hebben? en evt ervaring met het maken van zo'n wiel?

Mvg, stevenfendtje

Deel dit topic

Reacties

Marco3095
Wij hebben thuis een rumptstad 4 schaar ploeg met origineel steunwiel, kan morgen eventueel wel foto's maken?

Bij ons zit het steunwiel helemaal achteraan de framebalk.
stevenfendtje
@Marco3095

als je dat zou willen doen, heel graag!
Rene schut
@stevenfendtje lmb roes in zevenaar heeft er 1 liggen bekijk de site maar eens.
Fendt926Driver
En hier een advertentie van een dieptewiel te koop moet maar net passen. erg veel info staat er ook niet bij.
is het een wentel of rondgaand
welk soort rumptstad
misschien bouwjaar?

tractors-and-machinery.com/site_display_content.ph…
hobby-farmer
Ik zo zeggen ,bekijk de foto's op mijn profiel.
stevenfendtje
@Fendt926Driver

Het is een rpv 120-480,bouwjaar 2003, 4 schaar
Marco3095
@stevenfendtje Hier heb ik enkele foto's van het dieptewiel aan onze ploeg, een Rumptstad RSP2000. Meende dat het origineel was maar als het nog eens bekijk zou het zomaar door de vorige eigenaar zo gebouwd kunnen zijn maar het werkt prima. Het stuk ijzer wat achteraan met één bout vast zit kan heen en weer klappen bij het wentelen en borgt door z'n gewicht het steunwiel.

Het steunwiel zelf is er bij ons nu tijdelijk af omdat die ook nog ergens anders voor wordt gebruikt maar dit is gewoon heel eenvoudig een wiel met een as en een steel omhoog. Deze wordt vastgeklemd in het stuk koker met twee bouten.
fendt-412
@Marco3095
het is volgens mij wel een origineel systeem van rumptstad.
Wij hebben het ook op de ploeg zitten, alleen zit er een stuk ijzer tussen waardoor het wiel naast de ploeg loopt in plaats van erachter.
Marco3095
@fendt-412 Weten we dat ook weer! Is in ieder geval een simpel, relatief licht van gewicht en toch degelijk systeem 😄

Is het bij jullie origineel dat het steunwiel zo naast de ploeg loopt? Want dan zou het wel eens kunnen dat de vorige eigenaar bij onze ploeg dat zelf veranderd heeft.
fendt-412
@Marco3095
Werkt inderdaad uitstekend, is me nog nooit blijven hangen.
Alleen de lagers beginnen wat uit te lubberen.
Vraag me alleen af hoe simpel zoiets zelf echt goed te maken is.

Hebben de ploeg zo gekocht ja.
Het is een 3+1 schaar ploeg, laatste schaar hebben we gedemonteerd.
Deze balk naar het frame toe is makkelijk te verzetten, zit om de framebalk heen geklemd. Vind het wel ideaal dat hij zo ver overzij staat, loopt hij niet door het spoor van de trekker en loopt hij ook niet zo snel vol als het iets natter is.
Met een 4schaar heb je daar al geen last meer van, ben je alle bandensporen kwijt.
Marco3095
@fendt-412 Die van ons is ook een 3 + 1 schaar ploeg, bij ons hoeft er nooit een schaar afgehaald te worden gelukkig. We hebben wel zware vette klei, zeker als het wat natter is maar hebben er 150pk voor staan met ploegbanden achter en een 1100kg in de fronthef. Loopt er altijd zonder problemen over.
fendt-412
@Marco3095
we zitten hier op zware zavel.
Ploegen met 120pk, 4schaar zou wel willen als het droog is. Als het wat natter wordt kom je nergens met banden met 30% profiel. Hoeven maar 20hectare te ploegen, kun je geen ploegbanden voor kopen, dan duurt het maar een dagje langer 😄

Meeste akkerbouwers hier in de buurt hebben wel 140pk 6cilinder voor een 4schaar staan op ploegbanden. Hebben er nog wel aardig werk aan als het natter wordt.
Marco3095
@fendt-412 Goeie banden scheelt echt een heleboel, wij ploegen 50 hectare per jaar maar ook dan zijn nieuwe ploegbanden eigenlijk nog te duur. Wij hebben een setje tweedehands ploegbanden 20.8R38 maar nog zeker 90-95% profiel. Was een koopje dus die kon me vader toch niet laten liggen aangezien hij de 650's toch te breed vond om echt netjes te ploegen.

Wij ploegen met de Deutz Agrotron 150, dus ook 6-cilinder maar als het natter wordt in het najaar. Vooral na de laatste bietenrooien dan slipt het wel ietsjes maar is toch minimaal. Krijgen de trekker er echt niet plat voor. Zitten toch op jonge zeeklei 55% afslibbaarheid met slechts een 4% humus.
stevenfendtje
Iedereen bedankt voor zijn reactie! ik ga proberen er wat van te maken!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
7