Illustratie van:

Case 1494 - aftakas probleem

Het iedereen .ik ben johnny ,nieuw hier en al direkt een vraagje.
Ik heb nl onlangs een case David brown 1494 gekocht.maar nu heeft die een probleem.als ik de voetkoppeling induw dan begint de aftakas ook te draaien ongeacht of de koppeling van de aftakas uit of in staat.en hij draait met volle kracht.dit is best wel lastig .als ik nu bvb met een kar mest over straat rij dan begint die dus te mesten elke keer ik van versnelling wissel. Heeft er iemand dit al meegemaakt? Groetjes johnny

Deel dit topic

Reacties

cvdebegaaiers
Kun je de aftakas niet in z'n vrij zetten? of heb je maar 1 aftakasversnelling?
Wimsumar
Beste Johnny P.: Hoogstwaarschijnlijk zet je de aftakas aan en uit met alleen de handkoppeling. Dit mag zo niet! Als de aftakas langer dan 1 minuut niet gebruikt wordt ( met een korreltje zout nemen) dan moet je deze helemaal vrij schakelen (keuzehendel voor "540 + 1.000" in neutraal en de handkoppeling weer 'los').
Doordat de vorige eigenaar(s) al (overmatig) slijtage hebben veroorzaakt kan nu de aftakaskoppeling op de voetkoppeling reageren.
Probeer het eerst een met het goed vrijschakelen, anders staat je er een koppelingsreparatie te wachten.
johnny p
Ik zal het zodra ik thuis kom straks eens proberen. Alvast bedankt .als het nu toch een versleten koppeling blijkt is deze dan duur om te vervangen? En is het dan een komplete drukgroep? Zowel rijden als aftakas die vervangen dient te worden?alvast bedankt
Wimsumar
Beste
Quote @Johnny P:
als het nu toch een versleten koppeling blijkt

Er is nog hoop dat het met bovenomschreven methode 'gewoon' goed doet. 😄
johnny p
Ik hoop het ook .alvast bedankt.
johnny p
Heb gisteravond nog een karretje of 10 mest gaan opensmijten en nu heeft hij het geen enkele keer gedaan .hij werkte prima. Alleen als ik de pro schakelbak in neutraal zet werkt hij nog steeds op 540 toeren.voor de rest is het probleem weggebleven enkel als ik de kar aan het smeren was vertrok de pto bij voetkoppelling. Zou het iets te maken kunnen hebben met warme of koude tractor? Alvast bedankt voor de tips.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case 1494 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
5