Brandstof diefstal

Ik hoor de laatste tijd, vooral sinds dat rooie diesel niet meer mag. Steeds vaker dat er bij boeren brandstof gestolen wordt. Het is niet alleen vervelend dat je de bramdstof gestolen wordt maar als ze de tankdop niet loskrijgen boren ze een gat in de tank.en dat is al helemaal vervelend. Hoorde laatst zelfs al van bedreigingen dat de trekker afgetankt moet worden achter gelaten anders slopen ze de ruiten.

Nu vroeg ik mij af is het bij jullie in de buurt ook toegenomen sinds de rooie diesel er af is ???

Deel dit topic

Reacties

956xlpower
Ja, beetje overdreven, afgetankt anders bedreigen ze je. Ja welke dief zegt dat tegen iemand waar ie het van gaat stelen, dan weet ie dat ie al gepakt wordt voordat ie de daad kan plegen. Goeie waakhond, doet veel meer af dan slot op de deur!
IH-Kees
Ja. ff terug 1000 ltr bij de buren van de bouwplaats, zijn opgepakt tijdens hun terugrit 😄
nhmonteur
Een 2 jaar geleden waren een paar gasten een vrachtauto voor mijn huis aan het leeghalen, zijn 3 kwartier bezig geweest. Helaas kwam de politie niet opdagen,er waren andere meldingen belangrijker.
maar je hoort het inderdaad vaker dat er diesel gestolen word.
SJB533
Quote @956xlpower:
Goeie waakhond, doet veel meer af dan slot op de deur!

Maar helaas zijn er weinig mensen, die de hond zo prachtig mooi afgericht krijgen...
Straw
@956xlpower
Valt tegen hoor
Goeie inbrekers nemen een laser mee van 300/400m laser 1x op je hond en hij slaapt voor paar uur.
Hier in buurt ook al gebeurd.
mestyle
@956xlpower

T was een bedreiging door middel van een briefje op de trekker
jelle m
Ik heb in ieder geval geen last van kapotte ruiten

haha
maikwolsink
@Straw laser? Das nieuw voor mij. Onze hond word er juist gek van.
hert
Bedankt de haag weer een goede zet !!!!
stannetje96
Maar ff een gebruisaanwijzing ophangen hoe de tankdop open moet 😄
chiel-fendt 936
Had ook al gehoord, hadden ergens een gaatje in de tank geboord, maar ze hadden maar een beetje meegenomen. Dus de reinigingskosten waren duurder als de diesel
Valtrapowerr
!@#$%^&*($%^&* word ook steeds erger met dat roven! 😞
Adri-JD850
Maar de echte dieven zitten in Den Haag en gaan vrijuit want die hebben dit mogelijk gemaakt om te kunnen stelen, eerst alle tanks uit de grond daar kon niemand bijkomen, en nu de rode diesel er af en opgeslagen bovengronds waar iedereen bij kan komen als de wil er is, niks beter dan 2 goede honden op het erf die binnen en buiten kunnen en zijn taak goed kennen.
Straw
@maikwolsink Geen normale laser maar een speciaal voor honden.
Ik heb ook van horen zeggen dus
ronald73
Enkele maanden geleden heb ik jullie voor dieseldiefstal al bij een ander topic gewaarschuwd! Helaas, het zal nooit meer zo worden zoals het was voordat de grens met oost-europa open ging. Toen hoorde je ook nooit iets over koperdiefstal of diefstal van elektrisch gereedschap van de boerderij e.d. Wen er maar aan dat jullie dagelijks een bos sleutels mee moeten gaan dragen om overal de sloten van deurtjes en hekken open en dicht te draaien.
Henk 1120
@Adri-JD850 Die honden op het erf geeft valse hoop. Daar hebben ze lak aan, hier in de buurt hebben ze overal zitmaaiers, aanhangers enz. gejat, terwijl ze overal waar ze geweest zijn, honden hebben. Die honden geven geen kik en hoe ze het doen, zeg het maar?
eppo
Waarom de landbouwdiesel niet geel ? dan valt er ook veel meer te bewijzen in bijvoorbeeld een politie onderzoek? zoveel werk is het niet even een potje gele kleurstof in de tank. Als gele diesel alleen voor bedrijven is dan particulieren flink bestraffen en zo word er meteen voorkomen dat mensen met de btw vrije diesel in hun personen auto rijden 😃
TrapTrekkertje
Je kan alles wel achter slot en grendel zetten maar soms moeten rooimachines / oogstmachine / zaaimachines etc ook op het land blijven staan omdat je er niet 123 op de weg mee kan rijden..

Ik probeer het optelossen door meerdere bewegings sensnoren te plaatsen die de zwaailamp aan zetten en als je te dicht bij komt word er naar ons gebeld/smsed.
(2 senoren 1 opt dak en 1 dichtbij de tank die niet zo ver kan detecteren)

Weet iemand nog een 12/24 volt (gelijkstroom) begings sensortje? Liefst redelijk waterdicht.
Adri-JD850
Wat dacht je van een tentje erbij zetten en blijven slapen, de oplossing die je bedacht hebt is nog niet zo stom maar wat doe je met de stroom voorziening?? een andere accu er bij zetten alleen voor de beveiliging.
jasper01
Vergeet de hond een eind hout doet het beter zorg er alleen voor dat je het goed doet anders draai je zelf de bak in
Snaky Bill
Brandstof diefstal geen last wij mogen schieten.
Stef_S
Gebeurt hier vaak zat, zelfs nog met rode diesel. Heb geen vooroordelen, maar er zitten hier veel buitenlandse gastarbeiders door de intensieve aspergeteelt. Veel mensen hebben hier ter preventie sloten op de dieseltanks laten bouwen (ook dieselmotoren tbv het beregenen). Die mensen zijn dus nog verder van huis. Wij laten alle sloten gewoon open, trekker, zelfrijder, dieselmotor etc.
JD7530-Ford
Ja hier in de buurt ook, als je je rupskraan in t veld laat staan nemen ze de tankdop dr nog bij mee.
TrapTrekkertje
Nu zijn het nog gastarbeiders die het meestal jatten.

maar zodra al het rode diesel weg is zijn er heus wel wat meer mensen geinstresseert in witte diesel.
JohnDeere 1640
Bij mijn vader op de bouw ook al, diesel van de kraan weg gejat, banden proberen lek te steken, en zwaailamp vernielt!
stelletje klootzakken zijn het!
wouter6030
Nou lekker nieuws weer en het ergste is nog al zie jij dat en je bewerkt ze even met een koevoet dat ze niet meer terug komen zit jij nog achter de tralies en hun krijgen zowat geld toe!
fendt308-driver
@ownly JD
laatste heb je mis! jij zit vast, EN zij komen lachend terug volgende dag 😞
JD6930
Quote @Adri-JD850:
Maar de echte dieven zitten in Den Haag en gaan vrijuit want die hebben dit mogelijk gemaakt om te kunnen stelen, eerst alle tanks uit de grond daar kon niemand bijkomen, en nu de rode diesel er af en opgeslagen bovengronds waar iedereen bij kan komen als de wil er is, niks beter dan 2 goede honden op het erf die binnen en buiten kunnen en zijn taak goed kennen.

Tja, en dan is die nieuwe wet gelukkig nog even uitgesteld dat de tank ergens buiten zoveel meter van een muur moet staan met aanrijbeveiliging er om heen en noem maar op. Dan kan de tank gewoon niet meer ergens veilig opt erf staan.

Alst zover komt kun je onderhand vort beter ergens gezamelijk met de buurt een grote tank laten zetten, goede grote hekken er om heen en 5 herdershonden met een politietraining erbij, maar dan jatten ze het nog.
EA_MF
Is maar 1 oplossing voor bij de opslagtank dan, die tank binnen zetten en de loods op slot doen. Ik heb ook een keer gehoord van mb oom (vertegenwoordiger bij een dealer) dat ze bij een trekker die bij een bedrijf was op demo (bermonderhoud oid) een gat in de tank hadden geboord en de tank leeg hebben gehaald.
wouter6030
@fendt308-driver ja dat ook nog
Cotraco
Speciaal om hier op te reageren heb ik even een account aangemaakt. Ja idd vanaf het begin van dit jaar is de brandstofdiefstal explosief toegenomen in grondverzet en agrosector. Wij merken dat enorm in de aanvragen. Toch zien we dat ons systeem bijzonder effectief werkt. Eenmaal geïnstalleerd wordt er direct alarm gegeven wanneer er poging gewaagd wordt brandstof te stelen! Dus geen risico meer op gat in de tank etc. Kijk maar eens op onze website www.cotraco.eu

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
31
DEELNEMERS
27
WEERGAVES
4