Zetor 2011 - Informatie over Zetor 2011 of 3011

Beste Mensen,

Graag zou ik informatie ontvangen over aandachtspunten en dingen in het bijzonder waar ik op moet letten bij aanschaf van Zetor 2011 of een 3011.

Alvast bedankt voor jullie inbreng,
Henk
Tannegy

Reacties

martijn1998
Bij alle oude trekkers moet je een beetje op speling letten, onderandere op de fusees, het stuurhuis, de kogels aan het stuursysteem. en als de trekker echt heel slecht start kan het zijn dat de compressie slecht is en dat je nieuwe zuigers en bussen in de motor moet zetten.
ADB996
Kijk of de motor warm is, als hij warm is start hij altijd beter. dus je kunt vragen waarom hij warm is.
zo als eerder gezegt, de stuurinrichting controleren op spelling.
kijk of de toerental zakt als je de hydrauliek gebruikt.
dit heeft me te maken of de pomp niet versleten is.
controleer of alle verlichting aanwezig zijn en dat ze het doen.
probeer alle versnellingen of ze er niet uitspringen.
kijk wanneer de koppeling pakt(wanneer je gaat rijden), als dit bijna aan het einde van de slag. betekent dat de koppeling bijna moet vervangen worden.
kijkt hoe hij remt. kijk ook even hoe de remmen staan als je ze ontkoppelt. dit heeft me te maken dat hij scheef kan remmen

ik hoop dat je hier uit een heleboel kan uit halen 😉
SLammers
De remmen werken vaak ook niet meer als een zetor lang stil gestaan heeft dit komt omdat het hydraulische remmen zijn de afdichten van de rem cilinders worden dan hard. Bij sturen kan er een zwaar punt in zitten dit kan beteken dat de stuur spindel in het stuurhuis versleten is
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor 2011 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!