New Holland TS 100 - frame radio

In onze TS100 zit geen radio meer, er zit wel een frame in waar alleen een horizontale connector in zit.
Weet iemand of je dit frame (lijkt een stuk blik) er zo uit kunt trekken en dan een montageframe van een andere autoradio in kunt monteren? Of moet het per se een CNH frame en radio zijn?
Iemand eventueel een schema van welke kabels er naar de radio lopen?
allardie

Reacties

Fendt926Driver
Frame (blik) is meestal universeel daar moet elke radio weer inpassen. kijk wel uit met uit trekken. zit meestal iets vast. ziet heel veel uitsparingen in dat blikje sommige ervan zijn omgebogen achter plastik van de inbou console om radio vast te houden. kan zijn dat nh een bepaald soort radio monteerd maar (bijna) elke radio past erin.
rickrenault
Je kan het zelf heel makkelijk maken als het goed is licht er al een plus en min stroonkabel die kan je zo aansluiten zitten er al boxen in ? Als ze er al zitten kan je die zo aan sluiten en antenedraad er in en dan moet die het doen
Kukel
Dat is inderdaad universeel. Die borging buig ik meestal een beetje naar buiten zodat je dan geen pinnetjes meer hoeft te gebruiken wanneer je de radio er weer uit moet hebben. En hij blijft dan ook nog wel goed vast zitten omdat je hem er toch niet door heen kunt drukken.
nhmonteur
Je kan dit frame gewoon eruit halen. als je een nieuwe radio koopt dan zit hier altijd een nieuw frame bij. Dit frame past zo in het vak waar het oude frame inzit. Dit is een zogenaam DIN frame en hebben altijd dezelfde buitenafmetingen.
Als het goed is ligt er in de trekker achter het frame ook een ISO stekker voor de radio. Bij de nieuwe radio zit meestal een verloop of de ISO stekker kan zo achterin de nieuwe radio.
Ligt die stekker er niet dan zal je een universele ISO stekker moeten halen en deze aansluiten op de draden die er nu liggen.
allardie
OK, eigenlijk net zoals bij een auto dus. bedankt!
allardie
Zo, even mee aan het stoeien geweest. Helaas zit dit frame zowel in het plastic vastgeklikt, als achterin met een bout en moer vastgezet aan een strip in het dak. Ik moet dus een kap van het dak demonteren om die moer los te maken, en dan pas kun je het frame er naar voren uit trekken zoals bij een auto. Je ziet achterin het frame niet dat er een bout in zit, want er zit gewoon midden achter in het frame aan de achterkant een draadeindje op.
Prutsproject geweest dus....
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!