John Deere 3130 - Lekkage hefinrichting

Ik had een hefas besteld bij John Deere met bussen en keerringen om een lekkage op te lossen ,zie mijn andere topic. De diameter van de hefas is 25 mm.
Nu heb ik van de dealer een 28 mm as gekregen met bijpassende bussen en afdichtingen. De as heeft in de midden een diameter van 23 mm
Voor zover ik het kan bekijken past alles, enkel zit ik met de voeler van de diepteregeling ,kan ik die zover verstellen ?
ardpassat

Reacties

deeremeneer
Nee voor zover ik me kan herinneren past dit niet. Je moet echt een as van 25mm hebben.
Adri-JD850
De nieuwe as moet dezelfde maat hebben als de oude, anders gaat alles uit verhouding en komt het niet goed, in een 26 ínch fiets zet je toch ook geen 28 inch wiel.
stefaanp
Past wel je moet gewoon de bussen waar de dichtingen in zitten uit het carter slaan en de nieuwe er terug in slaan
wel zien of er bussen zitten in de routul van hefarm van 25 naar 28
ronald73
In dat vorige topic van jou had ik volgens mij ook geschreven dat je waarschijnlijk een dikkere as zal krijgen. Doen zoals @stefanaanp schreef, oude bussen eruit slaan. En let ook op de doorsnede van die nieuwe bussen. Bij een van mijn sets hadden ze bij JD per ongeluk de verkeerde bussen in de set gedaan. Binnenin je achterbrug hoort het gewoon te passen. De doorsnede van de as in het midden is bij de nieuwe toch hetzelfde als bij de oude? Volgens mij wel.
ardpassat
Doorsnede van de as in het midden is 23 mm, ik heb het spul gemonteerd en past allemaal precies. Ik moet alleen nog de het armpje van de diepteregeling bijstellen, want die zit nu iets te ver van de hefas af.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!