Ford 3000 - Start niet meer

Hoi gisteren brandstof filters en V-riem vervangen, daarna alles ontlucht. Verder de hele dag met de tractor gewerkt
Vandaag slaat hij niet meer aan, volle accu hij gaat snel rond, er komt witte rook uit de uitlaat, maar bijslaapt niet aan. weet iemand ss wat hier het probleem zou kunnen zijn ?
Alvast bedankt !

Gr. Peter.

Deel dit topic

Peter1965

Reacties

koenjohndeere
Genoeg topics denk
ricooo12
Heb je vier fords 3000 die niet starten 😛
trekker_driver
Das waarschijnlijk omdat ut zondag is, probeer het morgen weer eens...
koenjohndeere
@ricooo12 +10
3130ls
Je zou hem een kunnen proberen te ontluchten misschien is de diesel terug gelopen dat er ergens een lekje zit
weurding
Na 4 keer starten is ws de accu leeg 😉
F-E-N-D-T-J-E
Wat 3130ls als zecht waarschijnlijk zit er een lek dan trekt hij lucht en loopt de brandstof terug en kan er nu lucht in het systeem zitten effe ontluchten en nog is proberen
auke506
@peter1965
de witte rook kan zijn dat in de dieseltank condens ontstaan en na een lange tijd ligt er water in de tank en diesel drijft op water dus er komt water in de motor en dan ontstaat er roest in de motor en dan krijg je witte rook en dat ik denk ik het probleem (roest)
DESLAGERURRE
Aan slepen ....
marco steyr
Zondag rustdag he
Peter1965
Beste allemaal, dank voor al jullie, vooral snelle reacties !

We hebben hem over gestart met een andere tractor en uiteindelijk startte hij !
Ik denk idd dat ik hem morgen maar weer eens alle filtertjes, zeefjes etc. ga schoonmaken, helemaal ga ontluchten en alles goed aandraaien.
Hopelijk is het probleem dan verholpen.

Gr. Peter
jammermaarhelaas
Dan misschien meteen even kijken naar de O-ringen van het brandstoffilter. Er zit er 1 boven onder de kop van de lange bout waarmee het onder-schaaltje onder het filterelement word geklemd, er zit er 1 om het pilaartje aan de onderkant van het filterhuis wat aan de motor gemonteerd zit en 1 grote onder de buitenrand hiervan, en 1 in de buitenrand van het onder-schaaltje.
Al deze 4 O-ringen horen bij het filter geleverd te worden (zitten vaak bij in het doosje) en kun je het beste dus ook meteen mee vervangen.
Wimsumar
Beste
Quote @Peter1965:
alles goed aandraaien.

In dit soort topicvragen wordt vaak (ten onrechte) genoemd dat het brandstofsysteem valse lucht zuigt. Als dit waar is/zou zijn, dan is de kans erg groot dat de trekker bij stilstaande motor brandstof op vermeende plekken lekt.
Zie je nu geen lekkage, dan mag je er vanuit gaan dat je de nieuwe filters voldoende vast hebt gedraaid. Ik wil nu waarschuwen dat je het niet te vast moet willen draaien!
Een extra slag aandraaien voor de zekerheid is niet nodig.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!