Lager stamper new holland 387

Ik ben op zoek naar een nieuw lager voor de stamper van mijn new holland 387 hooipers, ben al bij de mechanisatie geweest, maar volgens hen kun je het lager niet los krijgen, alleen samen met een bij passend lagerhuis. Weet iemand waar je de lagers wel los kunt krijgen ?
G R N

Reacties

ramrod
Maten en type?
goeiedag eem
Het is een engels lager dus inch maten, ik ben er ook mee bezig geweest maar kom ook alleen maar een kompleet lager kopen, en die zijn prijzig, meende iets van 280 a 300 euro, puur omdat het een speciale maat is. Ikl heb toen wel een ander lager gevonde die er op paste maar daar moest het huis wat van aangepast worden.
Renze
Blijft tobben met die NH persen. Daarom hebben wij een Welger gekocht, 10 jaar ouder dan een 387 maar alle onderdelen nog nieuw verkrijgbaar want ze zijn sinds begin jaren 70 nauwlijks veranderd, en ze blijven stampen, ook in nat gras !
G R N
Het lagerhuis is een RHP 8 MP5, het lager is aan de bovenzijde bolvormig met een vetkanaal, buitenzijde gemeten is hij rond 90 mm, het asgat binnenzijde is rond 44 mm, maar ik zie op het lager nergens nummer staan
G R N
Op de bestellijst bij de mechanisatie staat het lager + lagerhuis voor 286 euro, boel geld als je alleen maar het lager nodig bent. Wij persen ook met een welger 730, daarmee doen we het perswerk voor de kleine gewikkelde baaltjes van 40 kg, inderdaad, die persen groen gras
robbertk
Waarschijnlijk verkopen ze het alleen samen, omdat het op elkaar inslijt. Stop je er een nieuw lager in en half jaar later alles weer aan bonken omdat het huis al ingesleten was.
Favorit614
Klinkt naar een kleine verbouwing, naar metrische maten
G R N
Dan zit er waarschijnlijk niet anders op dan een nieuw huis en lager te bestellen, inderdaad zit het lager ook ruim in het lagerhuis.
deutz6007
@G R N ik weet niet precies oe het in elkaar zit hoor, maar kan je het lager er niet uithalen gat iets laten uit frezen en dan een metrisch lager erin persen?
jannickmarmix
Bedoel koyo heeft lagers met een binnenmaat van 1 3/4", komt overeen met ca. 44,45mm....
buiten ca. 3,34 inch
Renze
Je bedoelt het drijfstanglager van de perswagen ? Die zou ik met huis en al eraf slijpen en zo een aanlassen:

skf.com/group/products/…

Ze zijn er ook in metrisch, maar ik kan m zo niet vinden op de SKF site. Je industrieleverancier weet er alles van.

En anders heb ik nog een goedkoop adresje:
balerparts.co.uk/new-holland-baler-spare-parts.htm…
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!