John Deere 4020 - starten

Hallo,

Sinds deze week ben ik de trotse eigenaar van een John deere 4020. deze heeft 9 jaar stil gestaan maar ik heb hem weer aan de praat gekregen.
alleen hij start heel slecht en er zitten geen gloeispiralen op.. als hij eenmaal loopt is hij goed fel en loopt verder prima. dus mijn vraag is, zit er een koud-start op? of zal hij beter starten na enkele keren goed gewerkt te hebben? anders nog iemand tips?

Alvast bedankt,
Jos van der Zanden
Jos-IH

Reacties

jd4020slepper
Kan aan veel dingen liggen draait de motor vlot rond?
slechte verstuivers?
9jaar oude diesel?
Jos-IH
@jd4020slepper we heb van de week als eerste de tank schoongespoeld, diesel filters vervangen en nieuwe diesel erin. maar als ie eenmaal loopt is goed fel dus het lijkt mij niet dat het de verstuivers zijn. de motor draait wel vlot rond. zit een 120 ah accu aan.
Jos-IH
@jd4020slepper maar er zit dus geen koud start op?
jd4020slepper
Nee zit geen koud start op
ramrod
Die van mij deed het ook toen ik hem kocht in 2000.
Bijkomend wilde de motor niet weer oppakken na het loslaten van het gaspedaal.
De brandstofpomp bleek van binnen vervuild te zijn met roest; na de reiniging van de pomp, en het afdraaien van het anker van de startmotor start hij best aardig.
jd4020slepper
Pompje even uit elkaar halen en goed schoon maken wil ook wel helpen
Jos-IH
Dan zal het inderdaad wel aan de pomp liggen denk ik dan, heel af en toe reageert hij langzaam op het gas. dat zal daar dan ook wel mee te maken hebben.
Snaky Bill
Er moet een ether kit op zitten onder het stuur zit dat houdertje voor je ether busje
ford8630power
@Snaky Bill

Dat sloopt je motor helemaal, daar moet je niet aan beginnen.
mels
Snaky,als het even kan geen ether gebruiken als het naar de weersomstandigheden niet nodig is,ik zou ook de brandstofpomp even uit mekaar peuteren of laten peuteren,ongewild komt hier door het beetje water wat er in diesel zit toch roest in.Doe het snel; want hij kan ook diesel lekken in de motorolie dan ben je verder van huis en kan je motor schade oplopen.Hou ons op de hoogte van het wel en wee.
Snaky Bill
@ Mels. Is een oplossing maar bij mij in de owners manual staat duidelijk bij cold weather de ether start gebruiken zie detail #16, page 34. maar de full pomp uit elkaar halen na lange stilstand is een verstandig idee.
jmos
Quote @Snaky Bill:
cold weather

dat is het op dit moment niet meer
ramrod
@Snaky Bill
Etherstart is altijd niet geplaatst, kan bij deze ook zo zijn
Jos-IH
Ik kwam in de pomp nog een klein zeefje tegen waar ook wat rotzooi bij zat. ik denk dat het probleem grotendeels is opgelost. nog even wachten op een onderdeel en dan kan ik starten
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4020 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!