Dubbellucht bij trekkertrek

Hallo,
Ik wil graag mee gaan doen aan trekkertrek met een Ford 8340 (150 pk) met cultuurwielen. Maar als ik m'n banden slapper laat, ben ik bang dat m'n eigen band tegen de velg van het cultuurwiel aan gaat lopen. Waardoor dat altijd wel wat wringt, en de eigen tractor band kapot kan gaan. Kan dit kwaad?

het gaat over deze Ford met die bijhorende cultuurwielen. (lees meer link)

Deel dit topic

Reacties

mike_v
Quote @Nick421:
... eigen tractor band kapot kan gaan. Kan dit kwaad?

Ligt eraan hoe erg je het vind als je band kapot gaat 😛 .

Maar, zolang je banden niet over de velg schuiven, lijkt het me geen kwaad te kunnen. Er is dan geen zijdelingse scheuring 😉 .
+1
Nick421
Ja vorig jaar hebben we ook land klaar gelegd met die cultuurwielen. toen stonden de banden ook niet helemaal goed op spanning, en toen is de velg tegen de band aan gaan lopen waardoor je allemaal kleine sneetjes in de band krijgt.
Nick421
Dus dan haalt het eigenlijk niks uit, of de cultuurwielen moeten er verder vanaf komen, dmv. ringen ofzo?
mike_v
Band tegen band lijkt me geen problemen te geven, maar zoals je zelf zegt, band tegen velg ... . Moet je meer mee oppassen.
johndeere6100
Ik rij zelf ook band tegen band, na het seizoen dubbellucht eraf en je ziet wat sporen waar de banden tegen elkaar hebben gelopen
KOETIE
Das geen Molcon ofwel?
WO 562 Driver
Opgevoerde 8340?
Nick421
@KOETIE
Nee het zijn cultuurwielen, en die moet je bevestingen door een vast stuk ijzer in de tractor velg te schroeven. En daarin vallen precies 2 pinnen die uit het cultuurwiel steken. Daarna moet je ze in het midden vastdraaien met een grote ijzere staaf
Nick421
remcotrekker
Kun je niet ergens brede dubbellucht lenen? pk genoeg dus mag best wel wat grip hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
3