Illustratie van:

Fendt 820 - klaarmaken trekkertrek

Beste mede TF-ers,
ik ga binnen een maand meerijden in de 9 ton klasse in Minderhout (B) met een Fendt 820.
en hij weegt maar rond de 6,5 -7 ton.
dus ik was al een tijdje aan het denken om vanachter aan de tractor iets te maken waar ik gewichten aan kan hangen ofzo,of eventueel er een zwaardere gewichtbok op te zetten.ik was eerst van plan om een zware gewichtblok in de lift te hangen maar dit mag niet volgens de regels. dan steekt het te ver naar achteren uit.
heeft er hier iemand ervaring mee? of eventueel foto's van een constructie.
alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Nick421
Waarom doe je mee in de 9 ton klasse als je tractor maar 6,5 - 7 ton weegt?
lijkt me niet echt verstandig...
ik zou juist voor een zo laag mogelijke klasse kiezen. want dan heb je voor die klasse het meeste pk. grootte kans dat er in de 9 ton klasse veel grotere en sterkere tractors bij zitten.
Fendt926Driver
Mijn idee is altijd probeer met zo veel mogelijk pk in zo laag mogelijke klasse mee te doen. tank maar 50 ltr in en in de 7.5 ton meedoen heb je meer kans op goede klassering dan in de 9 ton tegen een 926 moeten trekken.
Fendt__power
Op je achterbrug een steun, tafeljetje, rekje, vast boute en dan gewichten erin hangen, op leggen 😄
Jan_leenaerts_
Vorig jaar is er een fendt 820 gewonnen in de 9 ton klasse,
en er reden zelf een paar 1455's in mee...
dus wat hij kan kan ik ook...
DANOONTJE POWERR
Gewoon zo: 😃
Jan_leenaerts_
@DANOONTJE POWERR

ik zou er ook graag de constructie ervan zien
DANOONTJE POWERR
@Jan_leenaerts_ Is niet van mij maar ik denk dat dit in Nederland niet door de keuring komt.

Ik heb het zelf zo gedaan als op deze foto, een moederblok aan m'n steiger begenzer vast waar de gewichten aanhangen en tussen de glijgoot van het trekpunt en de achterbrug een plaat waar ik aan beide kanten gewichten aan kan hangen.
landbouw
@Jan_leenaerts_ ajaj, weer een concurent extra 😉 haha. Ik heb er 1 rij blokken aanhangen. en een stapeltje erop en wielgewichten van 1300 kg + 16x40 kg en dan vooraan nog een beetje om hem op de grond te houden. dus ik denk dat het lastig word bijna alles vanachter te krijgen. in jouw geval. Hoe zijn u banden vant jaar?
driver-roy
Pk's zegt niks, als je maar grip hebt
Remi_91
Heb vorig jaar nog met een 818 10,5 Ton gereden, en dat woog hij ook echt, en kwam net zo ver, of verder dan trekkers met 240 pk. Als je t maar aan de grond kan brengen!!
landbouw
Ik heb vorig jaar op dezelfde wedstrijd in de 8.5 en 10 on gereden met bijna nieuwe banden met de 820. in de 8.5 bakte ik er niks van en in de 10 ton had ik een 4 de plaats.
Veel pk`s in een lage klasse is leuk, maar dan kan je de trekker geneens aankleden door bijvoorbeeld dubbelucht. bij ons reed een gechipte 820 in de 9 ton mee op dubbelucht en dat ging perfect. in bijvoorbeeld de 7 ton bakken ze meestal niks
JOHNDEEREBOERTJE
PK's zegt ook lang niet alles. Ik heb weleens een JCB van ong. 150pk goed mee zien komen met een fendt 930...
unipower
Is dit genoeg?
😃
remcotrekker
deze mocht ook zo mee doen dus.
NHSanderJD
Andere wedstrijden, andere regels..
TLA-TSA
Pk's zegt niet alles, NH T6020 (110pk) stond zondag 3 meter achter van hell met fiat 160-90 in de 9ton, en die doet wel wat meer als 160
@TLA-TSA

wat doe je met zo`n trekker in zo`n hoge klasse? 😛. die passen ook bijna in de 5.5 ton, de 4 cil variant iig.. of is zo eentje dat ook?. van hell zal wel ietsje meer.. zegma 3x het dubbele van die 6020 hebben 😛
TLA-TSA
@martijnsteyrdriver
haha jij zegt et, ik denk et 😛 Heb wel foto van de 6020, is 4 cil ja, maar krijg em nog niet op tf. Trekker is van Penninkskotten, doen meestal 7 en 9 ton met deze trekker en ford 6640, deze keer deed de 6020 alleen 9 ton en de ford 7. Met de 6640 hebben ze ook al een loonwerkersklasse gereden :D:
@TLA-TSA

hahah machtig. op kleibaan maak je dan nog zeker wel keer kans met kleine aangeklede trekker.. ma je tilt je alleen altijd dood aan die gewichten joh. zou zelf 7 ton dit jaar nog wel paar keer willen proberen ma de 1100 weegt met dubbelucht 5 ton zo`n beetje 😕
TLA-TSA
@martijnsteyrdriver
Haha ja dit was kleibaan dat ging best goed! Voor zover ik heb gezien kwamen alleen van hell en een agrotron verder, andere trekkers waren toch ook wel allemaal keer zo sterk als de 6020! Op zand komen ze sowieso niet mee, gewichten slepen hoeft haast niet, heftruckblokkie 😄
ford8630power
@TLA-TSA

Van hell is op zandbanen onverslaanbaar, maar het leek alsof hij niet goed grip kon krijgen op die harde baan. Met aardig profiel op de banden, weinig pk's en niet al te hoge versnelling kun je nog verrassend ver komen daar 😉
TLA-TSA
@ford8630power
Precies op zandbaan staat nuymmer 1 vast! Ik dacht juist dat ie em dood viel, maar heb niet zo heel goed opgelet. Vind wel mooi dat op kleibaan de uitslagen heel anders kunnen zijn. Kameraad van me doet altijd in 2600kg mee met ford major, meesal top 3, maar had nu maar 35 meter omdat ie totaal geen grip had.
Deere6920s
Met een 820 meedoen in de 9ton's klasse? lijkt me niet verstandig... Maar zoals de meeste hier al zeggen.. pk's is niet alles.. ik heb met mijn 6920s ook een 926 achter me gelaten.. zo zie je maar weer.. Succes!!
Gielfendtpower
Misschien water in de banden
Jan_leenaerts_
@landbouw
onze banden zijn er naar het schijnt perfect voor!
er staat nimmer veel kam op, ongeveer 2-3 centimeter

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN