Illustratie van:

David Brown 850 - koppeling vervangen

Kan iemand me zeggen hoe ik de koppelingsplaat moet vervangen? en hoe ik kan zien of ik eventueel de drukgroep moet hervangen of afstellen?

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

jmos
Erg moeilijk is het eigenlijk niet. het is alleen goed weten wat je doet.
als eerste haal je alle verbindingen tussen de voor en achterkant los ter hoogte van je koppelingshuis. dan zet je als eerste alles goed vast. de vooras blokkeren (pendelen) wielen recht zetten. achterbrug ondersteunen bij koppelingshuis. motor ondersteunen op geschikte plek (stevig maar wel verrijdbaar naar voren) dan alle moeren rondom loshalen. en de trekker voorzichtig naar voren bewegen. goed kijken of je niks vergeten bent om los te halen. En dan heb je hem als het goed is in tweeen. dan heb je aan de kant van de motor de drukgroep met koppelingsplaten tegen het vliegwiel aangeschroefd zitten. 😄 zorg dat je die ondersteunt zodat je hem los kunt draaien. dan heb je de drukgroep met koppelingsplaten. Kijken wat er vervangen moet worden en alles weer in omgekeerde volgorde in elkaar zetten.

de koppelingsplaten mogen niet te dun zijn. En de drukgroep mag niet ingesleten zijn. is dit het geval wel. dan vervangen. alles weer afstellen zoals het hoort en weer in elkaar. en als laatste het afstellen van het pedaal.

het afstellen van de drukgroep zal iemand anders je kunnen vertellen en wacht nog maar even totdat iemand mijn verhaal bevestigd/verbeterd. 😄
ed inter
Ik zelf zet bij kleine trekkers liever de voorwielen vast en rol d m v de achterwielen het achterste gedeelte naar achteren dan heb je meer kracht door de grotere wielen en bij het inelkaar zetten kun je een beetje met de aftakas draaien om hem goed tegenover elkaar te krijgen .Er zal wel een doordraaiende aftakas op zitten dan is het wel zaak de drukvingers goed af te stellen gegevens daaromtrent zijn vast wel te vinden op internet of beter nog koop een eenvoudige shopmanuel bij het inelkaar zetten als je geen centerpen hebt let er goed op dat de plaat netjes centraal zit anders krijg je hem niet inelkaar geschoven dat inelkaar schuiven moet makkelijk gaan als dat niet zo is zitten de splains niet recht tegenover elkaar de aftakas in z'n werk 'n beetje draaien en of de motor een beetje draaien dmv de fan te bewegen succes
marco steyr
Waarom wil je de koppeling vervangen dan?
lennert
De koppeling was gans versleten, geraakte ook moeilijk in vitesse, nu moet ik enkel nog de gegevens weten om de drukgroep af te stellen. Iemand die weet waar ik deze kan vinden?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 850 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
11