Kuhn FC 313 F maaier

Hallo tf'ers
wij hebben een Kuhn fc 313 f frontmaaier
Maar wij weten niet hoe wij het zeil aan de maaier moeten bevestigen.
Het gaat hier over het zeildat tussen de trekker en de maaier hangt.
Kan er hier iemand een duidelijke uitleg of foto van geven want we hebben het wel nodig denken we omdat er anders te veel gras in de gril komt.
En moet je het zeil ook aan de fronthef stangen bevestigen? of alleen los aan de maaier?

En weet er ook iemand wat zo'n doek ongeveer kost? Omdat die van ons niet meer de beste is
Een gebruikte mag ook.

Alvast bedankt.
Bart H

Deel dit topic

Reacties

Ronijn
Ik kan je vanavond wel even een foto van de doeken aan de maaier sturen. Stuur maar even een PB
Siebenga
Zit elastiek aan met haken,.. die hang je over je fronthef armen..
chris_farmer25
Het doek maak je vast over de gehele breedte van de maaier. tegen de framebalk in het midden van de maaier. dit kan je met een paar grote ringen er makkelijk zelf vastmaken.

je kunt het doek aan de trekker vast maken met 2 haken die hang je boven aan de fronthef ergens. maakt niet zoveel uit als je maar zorgt dat hij niet sleept of tussen aftakas kan komen.

Een nieuw doek zal je €300-400 euro kosten als het niet meer was..
Maisbaal
Heb zelf nadat het orginele doek stuk gegaan was een tijd zonder gemaaid tot er een steen door de voorruit ging. Daarna heb ik van een stuk rubber een nieuw doek gemaakt en dit werkt perfect. Het orginele doek is namelijk niet bestemd tegen de zware snede,s die wij meestal maaien.
harald vrieling
Zware snede ???? Daar gaat hij nie kapot aan ,, .. Normaal zit hij aan 5 bouten in de midden vast met elastieken en 2 bij de lampen en uiteinde aan de hef haken ,,, origineel doek is duur , wij hebben er een door Wildeboer Nieuwleusen laten maken ,

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
3