Illustratie van:

Fordson Dexta - Defecte startmotor

Ik heb een probleem met mijn fordson dexta, als ik de trekker wil starten dan gaat hij nog niet eens 1 keer rond. Terwijl er genoeg stroom in de accu zit. Zodra ik de trekker aansleep zijn er geen problemen.

Wie heeft een idee wat het kan zijn??

Deel dit topic

Reacties

Deutz-5006
Verslete start motor zoals je zelf zegt? of slechte massa oid..
kenn_dexta
De massa is wel goed, maar wat kan ik dan doen aan de startmotor?
Deutz-5006
Zitten daar niet van die koolborstels in die je zou kunnen vervangen!? wellicht kunnen andere tf-ers je hier verder mee helpen.
RobDeutz104
Weet je het zeker van die Accu?
Inter 1046
Deutz 5006 als je het niet zeker weet heb ik liever dat je ook geen reactie achterlaad 😉
lutje-ford
Als de accu goed is dan blijft alleen de startmotor er over die niet goed is dan ga ik er vanuit dat de bekabeling goed gemonteerd zit en geen slechte contacten heeft.
Deutz-5006
@Inter 1046 Gelukkig lever jij een nuttige bijdrage ;P kom je idd toch gewoon op de startmotor uit, toch zou ik je contactpunten overal nog is goed langslopen
RobDeutz104
Even laten testen, dan weet je het
Inter 1046
En anders koop je een andere tractor
kenn_dexta
Er is net nieuwe bedrading ingelegd en de contacten zijn schoon.
Dus ik kijk wel evn naar de startmotor.

Bedankt!
fiatteam
Hoor je de startmotor wel klikken en wat proberen te doen als je probeert te starten ? en wat gebeurd er als je de accu met startkabels rechtstreeks op de startmotor aansluit en contact maakt ?
F-E-N-D-T-J-E
En als je hem rechtstreeks start bij de start motor oftewel bij de relais effe een stuk ijzer tussen houden als hij dan nog het zelfde heeft kum je de startmotor laten reviseren maar ik denk dat een nieuwe goedkoper is.
F-E-N-D-T-J-E
Maar pas op de goedkopere zijn niet origineel dan zit er de functie van het start hendeltje er niet op de duurdere hebben zo als het moet met het start schakelaartje op de start motor die met de hendel bediend word

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
882