Illustratie van:

Massey Ferguson 3050 - aftakas doet raar

Hallo,
de aftakas van onze mf gaat de laatste tijd soms niet meer aan, het lichtje op het dashboard blijft maar knipperen, de aftakas gaat wel een slag draaien en stopt er daarna mee.
iemand ideeën wat het kan zijn? alvast bedankt
GR rijk de regt

Deel dit topic

Reacties

goeiedag eem
Hey kan het niet zijn dat je toevallig het knopje aan de binnenkant van het linker spatbord hebt ingedrukt, dan maakt hij ook een slagje en stopt er weer mee en gaat hij knipperen op het dashboard, heb ik vorig jaar ook gehad, en na een avond zoeken heb ik de hoogwerker opgebeld die ook zo'n Massey Ferguson heeft en zei druk die maar in en klaar was het, is allemaal veiligheid,
ramrod
Misschien de toerensensor kapot; dan denkt de autotronic dat de koppeling slipt, en gooit de aftakas er uit.
Testen kun je door de toerensensor af te koppelen voor het starten. Zit bij de stomp.
ramrod
@goeiedag eem
Wat voor type heb je het over? 3050 heb ik nog nooit gezien met aftakasinschakeling achter op het spatbord..
marcelbuitenhuis
@ramrod ik ook niet. Als je de afterkashendel verder om het hoekje drukt doet hij het dan wel weer. Namelijk dat doet die van ons soms ook.
goeiedag eem
@ramrod , ik heb het over de 3060 autotronic, bj'93 daar zit aan de binnenkant van het linkerachterspatbord een groen knopje, en als die ingedrukt is doet de aftakas het niet, draait hij een slagje en hij stop weer, ik heb het.vorig jaar zelf gehad. Het os geen inschakeling, maar een knopje wat met de veiligheid te maken had zei de loonwerker, die heeft er 2 lopen, en kent ze door en door, en zei je wordt gek van hoe die trekkers beveilgd zijn
Wimsumar
Beste
Quote @Goeiedag Eem:
Het os geen inschakeling, maar een knopje wat met de veiligheid te maken had

Zou dat knopje er voor bedoelt zijn om de aftakas een stukje te laten draaien zodat je een aftaktussenas wél op de spiebanen kunt schuiven? (Aankoppelgemak).
rijkjd
@ramrod dat zou het wel eens kunnen zijn, ik zal er naar kijken als hij weer raar doet. danku!
rijkjd
@goeiedag eem dat kan het niet zijn want hij doet soms raar , dus als dat knopje(wat wij niet hebben) in gedrukt zou zijn zou hij het nooit doen.
goeiedag eem
@Wimsumar zou best kunnen.dat hetmet.aankoppelgemak te maken heeft, maar daar voor ben ik.hem niet.nodig, er.moet hooguit een keer een hark achter of een meststrooier maar meer niet, maar vorig jaar wou hij niet en toen had iemand per ongeluk dat knopje in gedrukt, vandaar
ramrod
@goeiedag eem
De laatste van die serie hadden daar idd een knop, maar ik meen dat MF de 3050 toen vervangen heeft door de 3055.

Die knop is gewoon een inschakelknop maar die moet je lang vasthouden, een seconde of 5.
ramrod
@marcelbuitenhuis Het pennetje van de schakelaar onder de hendel wil wel eens inslijten, zodat de hendel in de uiterste stand moet staan om de schakelaar te bedienen.
Het verschil met de storing van rijkjd is dat bij hem het lampje van de aftakas gaat knipperen, maar bij jullie gaat die waarschijnlijk gewoon uit.
EA_MF
Wij hadden met onze 3060 (die inmiddels weg is) wel eens dat de aftakas ineens uitviel als je aan het schudden was, waarschijnlijk doordat het pennetje ingesleten was, want als je m goed richting de zijkant van de cabine drukte bleef ie wel draaien. dus als je dat uit wilt sluiten moet je tegen de hendel aan blijven drukken, als ie t dan nog doet zit daar geen probleem
ramrod
@EA_MF
Ik heb net uitgelegd dat dit het probleem in dit geval niet is.
EA_MF
@ramrod ow haha, ff verkeerd gelezen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 3050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
15