Hydraulisch systeem pallet heffer schoonmaken?

Hallo,

Ik heb pas een hydraulische palletheffer op de kop getikt.
Hij staat al een jaar of 4/6 stil buiten. Is het verstandig om de olie en cilinder helemaal leeg te laten lopen zodat de olie van de trekker niet gemengd wordt met de "oude" olie uit de hefmast, of kan je na een jaar of 4/6 gewoon de trekker op de hefmast aansluiten en de druk erop zetten?
Als het verstandig is de slangen e.d. leeg te laten lopen/schoon maken. Hoe kan je dit het beste doen?

Alvast bedankt
jelledexta

Reacties

Wimsumar
Beste JelleDexta: Als de olie in jouw trekker niet een mengsel is van alle merken en soorten olie en nog redelijk 'vers' is, dan aftappen.

Werkwijze: slang/leiding op laagste plek losdraaien en de snelkoppeling openen door er een klein schroevendraaiertje tussen te steken.
Vervolgens ' als een gek' een lekbak opzoeken en in de olieplas op de grond zetten om de rest nog op te vangen. 😉
mbvaltra
@Wimsumar

Zou persoonlijk eerst een lekbak/emmer opzoeken, dan slang los draaien en olie aftappen. Kan een grote oliebende voorkomen 😃
jelledexta
Haha, bedankt 😉
jmos
Weet niet hoe groot de cilinder is maar na een paar keer op en neer gedaan te hebben de hydrauliekolie van de trekker te pijlen. De inhoud van de cilinder wirdt gevuld door de olie van de trekker die de trekker dan kwijtraakt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!