Illustratie van:

Fendt 103 LS - gaspedaal blijft bij 2200 toeren

Hallo,

Pas was ik aant het rijden met de fendt en toen ik optrok kwam de motor niet meer boven de 2200 toeren op het gaspedaal met handgas lukt dit wel maarja dat is ook niet altijd even makkelijk.
Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen en hoe ik dit weer goed krijg?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

fendt-vario
Gaskabel bijspannnen 😉
bernard JD
Gasstang (kabel) straker zetten
Straw
Idd gaskabel opnieuw afstellen
Boemrang
Kijk maar eens onder het gaspedaal, of er geen bult grond of klei onder zit...
edwin 283
Nee dat zit er niet onder haha
TomH
Onder de treplank zit een beugeltje voor een aan slag van het gas pendaal kijk eens of die niet op gebogen zit.
Wimsumar
Beste @Edwin 283: Ik heb kortgeleden iets soortgelijks meegemaakt ( Bij m'n 304) alleen toen wilde op handgas de motor ook niet naar volgas. Het bleek dat de stopkabel niet geheel terug ging.

In jouw geval lijkt slijtage op de draaipunten meer van oorzaak te kunnen zijn. Mogelijk zelfs een vogelnestje onder de motorkap die het stangenstelsel blokkeert.
Fendttrisixfan
Quote @Wimsumar:
Ik heb kortgeleden iets soortgelijks meegemaakt ( Bij m'n 304) alleen toen wilde op handgas de motor ook niet naar volgas. Het bleek dat de stopkabel niet geheel terug ging.

je wilt niet weten hoelang het duurde voor ik hetzelfde probleem doorhad 😃
Wimsumar
Beste
Quote @Fendttrisixfan:
je wilt niet weten

Natuurlijk wil ik dat weten! 😄

P.S.: Ik snapte er ook geen r@@t van en had het gaspedaal ook al gedemonteerd om het scharnier te controleren/opnieuw af te stellen (zonder resultaat).
Fendttrisixfan
Quote @Wimsumar:
P.S.: Ik snapte er ook geen r@@t van en had het gaspedaal ook al gedemonteerd om het scharnier te controleren/opnieuw af te stellen (zonder resultaat).

thaha, ik dacht dat het in de brandstoffilter zat, kwam amper op toeren en viel zo goed als dood als je in de kleinste versnelling wilde vertrekken 😃
Wimsumar
Beste
Quote @Fendttrisixfan:
brandstoffilter

Ik had de mijne juist opgehaald van het mechanisatiebedrijf. Daar waren o.a. alle filters (dus ook brandstoffilter) en olie vervangen en was nietsvermoedend "halfgas" naar huis gereden om m'n troetelkind langzaam aan alle nieuwe dingen te laten wennen. Totdat ik thuis bemerkte dat de motor niet volgas wilde. Dat was een vreemde gewaarwording!
case1455fendt924
Het gas pendaal kan niet verder want dan zit die op de leidign van de hydroliek volgens mij en met hand gas haal je het wel

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 103 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3