Fiat 415 - Enkele vragen.

Goeiedag!
Ik zit namelijk met het volgende. Ik ben bezig met een revisie van een Fiat 415 een 615 motor. Nu ik heb een werkplaatshandboek maar ik denk dat die niet helemaal compleet is. Ik heb het volgende gevonden de kop moet je aantrekken op 9kgm de drijfstanglagerkap op 6.5kgm maar wat is de klepspeling en moet de tuimelaaras ook op moment aangetrokken worden?

Nu ik moet ook de vriespluggen vervangen tussen de cilinderkop en op het onderblok (er tussen zeg maar). Nu ik heb er besteld van 25mm maar zag dat het van die bolle waren, en ik denk dat dat niet echt helemaal goed is. Misschien zijn er wel kenners die dit al een gedaan hebben? Het gaat om 14328701 en 14328901. Wel niet zo heel duidelijk leesbaar op de tekening!

Alvast bedankt!

Lees meer »

Fendt 311 LSA

Reacties

Wilting NH
De tuimelaaras hoeft niet op moment worden aangetrokken. Klepspeling weet ik niet zeker voor dat type maar de meeste fiats hebben inlaat 25 en uitlaat 35
Fendt 311 LSA
Ok bedankt ! Daar kan ik al iets mee.
Polderjong
De officiele klepspeling voor de Fiat-411/415 is 0,2mm voor zowel inlaat als uitlaat, gemeten bij een koude motor.
Voor wat betreft de vriesplaatjes, de originele zijn een beetje bol maar niet te veel, heb je ze besteld via de NH dealer ?
Fendt 311 LSA
@Polderjong Nee heb ze ergens besteld op internet. Maar ik vertrouw ze niet zo helemaal. Kunnen NH dealers er nog aan geraken?
Polderjong
De NH dealers die vroeger ook Fiat dealer zijn geweest zouden er nog aan moeten kunnen komen, een paar jaar geleden heb ik er nog een aantal gekocht via deze route. Je kan allicht een poging ondernemen.
Fendt 311 LSA
@Polderjong Ik zou wel misschien proberen diegene ik heb erin te slaan, de maat is juist maar ze zijn zo bol en geen kommetjes.
fiat1000 fan
Probeer anders frankie in diksmuide, hij heeft ook heel veel fiat onderdelen,onderhouds boekjes en etc.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 415 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!