New Holland T 6010 Plus - Trekkertrek 5,5t

Hallo ik trek mee met mijn newholland t6010Plus in Schalkwijk in de 5,5t ,alleen dacht er zelf aan in zn 8mee te trekken want dan kan je altijd nog naar ze 9 en dan kan je nog terugschakelen. Heb m ook al met ketting voor vrachtwagen gezet, en in zijn 8 ging dat best goed. Hebben jullie enig idee of dit ongeveer goed zit?? Of heeft iemand al ervaring met een NH t6010 in de 5,5t??
Ik hoor het graag...

gr
fordsontim

Reacties

Newholland-Fendt
Van de 8 naar de 9 schakelen zal niet meevallen, want de 8 zit in de lage groep en de 9 in de hoge groep. Je kunt dan beter in de 8 blijven lijkt mij, maar ik heb er geen ervaring mee.
vandewalje
Onze 6010 in de 6ton trekt zich dood in zen5 dus 8vind ik wel heel gewaagd 😛
PatrickNH
@vandewalje maar doe 6010 van versteeg is wel donders taai ofniet tim, we komen er binnen kort wel achter tim, das velemalen mooier
vandewalje
Onze 6010 heeft niet veel pit en trekt niet lang door :s
machendrickx
Ik heb meegedaan in de 5,5 ton met een TS100A plus, dus precies hetzelfde eigenlijk, volgens mij geen verschil. Ik trok weg in zijn 5, maar hij kon makkelijk in zijn 7 wegrijden. Ik vind zelf in zijn 8 wel een beetje ruig. Ik heb een full pull dus niet slecht.
In de finaletrek deed ik precies hetzelfde alleen toen ik naar zijn 8 schakelde trok hij het niet meer dus gauw teruggeschakeld naar zijn 7.
@RobinVL Heeft meegetrokken in de 5,5 ton. In 4. Heeft wel dikke banden op. Daarom niet in 5. Wel 2de plaats getrokken. Wel mooie plaats voor New Holland T6010 in die reeks.
bleuevil
Zijn over het algemeen luie hokken die T6010,s,sommige laten er een boschpomp op zetten met een groter slagvolume dan gaat het stukken beter...
nhmonteur
@bleuevil of de brandstofpomp iets vroeger zetten, knappen ze ook een stuk van op.
fordsontim
Ik denk, na jullie reacties. Het beste is in ze 5 of 7
Wilting NH
@fordsontim je hebt toch powershift? Je moet um in de B groep zetten, waar in je wegrijd maakt nie veel uit. Datlukt um in de 8 ook nog wel. Maar je zult toch terug moeten schakelen, waarschijnlijk na de 5 . Maar dit licht wat aan de baan.

En met een ketting aan een vrachtwagen oid kun je het niet mee vergelijken.
(De 9 gaat wel iets langzamer als de 8 maar dan kun je niet meer terug
fordsontim
@Wilting NH Jaa een powershift, ja was al van plan in zn B groep en dan gewoon in zn 7 wegtrekke en dan kan je later nog terugschakelen. En ja ik weet ook wel dat tussen de vrachtwagen met ketting, je niet kan vergelijken. En het was ook nog is op stenen dus je kan dat gwn niet vergelijken. Maar als ik de gewichten in orde heb, ga ik op een weiland klein baantje maken, shovel erachter hangen met puinriek deran, dat is ongeveer wel beetje zelfde als trekkertrek met sleepwagen.
fordsontim
En dan in zn 7 optrekken en wanneer hij inzakt, en naar grip begint met zoeken terugschakelen en sturen enz 😉
fordsontim
Een veel vrienden van mij die meedoen in schalkwijk,zeggen dat het daar een beetje makkelijk is qua sleepwagen enz
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6010 Plus ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!