Illustratie van:

Deutz-Fahr D 7207C - Elektrisch probleem

Goedenavond allen,

Wij hebben thuis een probleem met onze Deutz.
Sinds een tijdje doen onze werklampen, achterlampen (lampen zijn allemaal vervangen) en ruitenwisser het niet meer. De knipperlichten, koplampen en spatbordverlichting doen het allemaal nog wel en alle zekeringen zijn ook nog in orde.

Nu ben ik net op zoek gegaan naar het probleem en heb het dak van de cabine gehaald om daar de draden te controleren. Ik ben erachter gekomen dat het een grote warboel van draden is die er in de afgelopen jaren bij zijn aangelegd door de dealer.
Heeft er iemand ervaring met zulke soort problemen of heeft er iemand tips over hoe te werk te gaan om het probleem op te lossen?

Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

marco steyr
Meten of je stroom bij de verbruikers komt, anders massa probleem..
Ronijn
Ja inderdaad. En kijk even of de relais het nog wel doen. Lijkt me wel vreemd dat er daar meerdere van kapot gaan. Beste wat je kunt doen is even met de multimeter rond gaan. Of je trekt even een draadje van de massa van bijv een werklamp naar een bout aan je cabineframe. Merk je direct of het een massaprobleem is of niet.
Deutz7202
Oke dankjewel. En dan gewoon de multimeter op de contactpuntjes bij de lampen houden?
Als het goed is geeft deze dan een stroom aan, maar wat als dat niet gebeurd?
Deutz7202
Ben nog een beetje een leek op het gebied van stroom namelijk
marco steyr
Wel er aan denken dat stroom ampere is en in serie gemeten moet worden en spanning volt is en parallel gemeten moet worden. Als je niet snapt wat ik bedoel is het verstandig om er iemand bij te hebben die er wat meer van weet 😉 😄
Wimsumar
Beste @Deutz7202: Je schrijft: "De zekeringen zijn in orde".
Veel voorkomende probleem bij trekkerverlichting is dat het op het oog allemaal in orde lijkt te zijn maar dat door corrosie geen contact is. De zekeringen (en de contactpunten) even 'blank' schuren. Ditzelfde doen bij lampjes en fittingen. Inspuiten met contactspray (gewone kruipolie mag ook wel) helpt hierbij ook.
Deutz7202
@marco steyr Oke, ik zal erom denken. Bedankt in ieder geval.

@Wimsumar Bedankt voor de tips, daar zal ik morgen is mee aan de slag gaan.
heimans
Als het een grote warboel is, de kniptang ter hand nemen en de boel eens fatsoenlijk aanleggen. En wat al eerder gezegd is, de boel eens goed inspuiten met kruipolie.
Tom VB
Tip : begin bij het begin. Kijk waar de voeding vandaan komt en begin daar te meten en werk dan zo verder naar de stroom verbruikers toe. Zodoende kom je vanzelf de storing tegen.
Ik zou in dit geval denken aan een gecorrodeerde massa aansluiting cabine. Maar dat is gokken.
Deutz7202
Haha zomaar alles wegknippen durf ik nog niet aan

@Tom VB Dat was inderdaad ook mijn idee van aanpak. Waar kan ik die massa aansluiting vinden? onder het dak?
ronald-deutz-fahr
Doet je sigarettenaansteker het? Het zou kunnen, dat die 3functies op de orginele kabelboom zijn aangesloten, en derest van de bedrading aangesloten is vanaf een andere voeding zegmaar... Dus dat de voeding vanuit de rechtsvoor cabinestijl ergens verbroken is...
Tom VB
Quote @Deutz7202:
Waar kan ik die massa aansluiting vinden? onder het dak?

Tsja, dat zul je een Deutz kenner moeten vragen, ik weet het niet.
bikkertie
Ga de verzekerings een beetje bewegen of bij schuren want het kan wezen dat daar roest zit of niet goed kontakt maakt
Deutz7202
@ronald-deutz-fahr Ja, de sigarettenaansteker doet het nog wel. Hoe moet ik nu verder?
306LS
@Deutz7202 begin gewoon bij het begin, werkt je relais nog? krijg je spanning na de schakelaar of drukknop? is de massa goed, deze zou ik zeker nakijken is een veel voorkomend probleem bij tractoren. zijn er geen verbindingen losgekomen door de een of andere reden, schuur je zekeringen eens zuiver de contacpunten dan. Een testlampje is fijn om mee te werken en handiger als een multimeter testlampje erop en kijken of het lampje binnnenin brandt. Meer kan je eigenlijk niet doen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr D 7207C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2