Illustratie van:

International 743 XL - start probleem

Hallo leden,
ik heb laatst een international 743 xl gekocht. maar af en toe wil die niet starten.als ik het contact op draai hoor ik een tik na 3-5 keer die tik gehoord te hebben start die wel meteen. waar zou dit aanliggen??
mvg kees.

Deel dit topic

Reacties

Boemrang
Het kan de startmotor zijn, start relais....
je zou kunnen proberen net voor het startte de tractor op contact zetten, en dan een paar tikken met een hamer op de startmotor te geven....
Probeer het maar eens....
passion_for_power
Waarschijnlijk startrelais of slecht contact op je accukabels
Jos-IH
Denk de startmotor versleten
DaanHaar
Start relais, zit op de startmotor, niet meer goed. Laten repareren en het is weer gereed.
Wimsumar
Beste
Quote @passion_for_power:
slecht contact op je accukabels

En dan met name de poolklemmen niet vergeten.
ErDee
Startrelais vervangen. Of er komt niet meer genoeg stroom door het kleine draadje op de startmotor
@ErDee dat is idd heel vaak het probleem bij deze traktoren, de kabel van het stuurstroompje dat van het contactslot komt geeft dan vaak niet genoeg stroom meer door. Geef het relais eens stroom rechtstreeks van de + kom je er gauw genoeg achter waar het probleem zit.
Ik zet er bij dit probleem een extra relais bij tussen, zodat je het startrelais weer aanstuurt door een kleine relais, en het kleine relais stuur je weer aan dmv het kabeltje dat anders op het startrelais zit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 743 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
131