New holland T7 bediening ventielen

Dag iedereen,
Wij hebben voor enkele dage een T7.250 Powercommand met luxe bediening (gelijk aan autocommand) op demo.
Nu heeft de dealer hier en daar wat uitleg gegeven maar dat van een willekeurig ventiel aan een willekeurige knop of flipper toe te kennen snap ik nog niet helemaal.
De groene en blauwe hydroliek ventielen zijn nu toegekend aan de hydroliek joystick tussen de rij hendel/bedienings hendel en het bedienings paneel voor de hef.
Mijn vraag aan jullie is of jullie me kunnen zeggen hoe ik deze 2 ventielen kan late bedienen door de knoppen op de rij hendel/bedienings hendel?
Gaat dit gepaard met het knopje rechts achter in de stijl van de cabine? Of gaat dit via het touchscreen?
Alvast bedankt
Jeroen.

Deel dit topic

Reacties

tommy6610
Ja dat moet je instellen via het touchscreen. Dat knopje achterin heeft ook te maken met de hef en hydroliek.
jeroen13
@tommy6610 ja idd anders kan je geen flippers of knoppen bedienen. weet u juist hoe dat moet? en heeft het ook niet te maken mate dat zwart knopke linksonder op dat paneel waarde trekker op afgebeeld staat met al die drukknoppen?
nhmonteur
Hallo Jeroen,
Je kan inderdaad de ventielen omzetten van flippers naar joystick en andersom.
Wat het makkelijk is om te doen is op je scherm terug te gaan naar het menu en dan op de ventielen drukken.
Je krijgt dan alle 4 ventielen te zien die er zijn. Nu kan je zien welk ventiel er bediend word als je bv aan de joystick zit. Aan de zijkant van de armleuning waar alle knopjes zitten, zit een zwarte knop die vooraan het paneel zit met 2 kruisen erop en een klein trekkertje.
door deze knop in te drukken kies je voor de joystick of voor de flippers.
Als je de flippers selecteerd dan zijn geloof ik je groene en blauwe ventiel automatisch ingesteld op de hendel waar je mee schakeld.
Kies je weer voor de joystick dan vervallen zo ook weer van je hendel.
jeroen13
@nhmonteur
Dat kleine zwarte knopje met die 2 kruisjes, is dat niet om te kiezen of de joystick werkt voor de fronthef (dan brand het lichtje aan het voorste kruisje) of voor de ventielen achteraan de trekker zoals je al zegt de groene en het blauwe ventiel (en dan brand er een lichtje aan het achterste kruisje)?. maar met deze knop selecteer je dus of je de knoppen op de hendel gebruikt of de hydroliek joystick? dan moet het lichtje mss aan het voorste kruisje branden als je de knoppen op de rijhendel (en tegelijk de flippers) wilt gebruiken voor het groene en blauwe ventiel? hmmm ik denk dat ik het sewes eens ge proberen zoals je zegt met dat zwart knopje en gwn even verdr uitzoeken. als ik er niet aan uit graak vraag ik het jou even 😄 . Toch al bedankt! wist niet dat de flippers samen met de drukknoppen op de rijhendel gingen.
nhmonteur
@jeroen13
Ja normaal is dit knopje om te kiezen met welke bediening je de fronthef wil bedienen. Maar dan moet je ook ventielen midden onder de trekker hebben (boven de accubak)
De meeste tractoren hebben dit niet en dan word het knopje gebruikt om te kiezen tussen hendels of joystick.
En ik dacht inderdaad dat je flippers en de knopjes op je rijhendel samenwerken. maar dit zou je ff moeten uitproberen.
jeroen13
@nhmonteur dan had ik nog een klein vraagje, we hebbe deze trekker op demo omdat we wel overwegen om een T7.200 of T7.210 te kopen, maar we weten nog niet welke versnellingsbak. We twijfelen tussen een powercommand en autocommand en omdat deze bij de dealer stond als powercommand mogen we deze even gebruiken en testen. later deze maand komt er een T7.210 full option op demo moet de mogelijkheid om deze te kopen. Nu mijn vraag 😛 : ik ben gistere met de T7.250 op pad geweest en het minpuntje dat ik had in de cabine was dat de rechter armleuning als je enkele putten hebt op het land of op de weg dat deze zo fel beweegt. Nu had ik geleze in de trekker bij de test van de T7.270 dat de stoel een te slappe rechter armleun had (ook bij de gebruikservaring) ,nu associer ik dat fel bewege met die slappe rechter armleuning. kan dat? Ik had ook gelezen dat er keuze is uit 3 stoelen. Hebt u al een trekker gezien met duurdere stoel? beweegt de armleun daar ook nog zo fel?
jeroen13
@nhmonteur oke bedankt! zal het straks eens uit proberen.
nhmonteur
@jeroen13
Sorry voor de late reactie, maar was na je reactie weg vandaag.
Maar in principe zit je rechter armleuning vast aan je stoel en beweegt deze mee met de hele stoel. Wel zit er rechts achter de stoel een moer dacht ik waarmee je de hoge van de leuning iets wat kan afstellen. Zit deze moer misschien los ofzo omdat de leuning veel beweegt.
wat je ook kan proberen is de stoel wat stugger zetten en bv je voor/achteruit vering uit zetten.
Andere stoelen hebben ik nog niet gezien in de T7 serie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
13