Illustratie van:

Kuhn Hark - GA381GM- as vast.

Beste tf'ers,
Ik was vandaag aan het harken en ben op een klein probleempje gestuit... De tandwielen in de tandwielkast zijn versleten, en nu ook deels afgebroken waarschijnlijk. Nu heb ik de grote bout bovenop er af (zie foto's). Alleen we krijgen de as er niet uit. We hebben hem al warm gestookt en flink op de kop geslagen, maar niks helpt. Heeft een van jullie hier ervaring mee? En zijn er eventueel nog losse 2e hands onderdelen te krijgen?
Alvast bedankt.

tractorfan.nl/picture/764943/

tractorfan.nl/picture/764942/

tractorfan.nl/picture/764944/

Deel dit topic

Reacties

fendtjuh
Voor zover ik weet moet die as toch echt naar beneden kunnen, dat is de enigste manier.

Waarom denk je dat de boel afgebroken is? Nieuwe tandwielen zijn vreselijk duur hoop dat het meevalt voor je.
jd user
Ik heb nog wel een mooie hark voor jou staan.Deze is amper gebruikt.Het is een kuhn 431gm.
David512c
@fendtjuh hoorde rare klappen, leek alsof een arm de stang raakte waaraan het zwad bord zit, toch maar ff gestopt en gekeken, met de hand de rotor gedraaid en deze bleef hangen op sommige punten. Trek je m er doorheen dan knakt ie aardig hard, en er kwam en tand uit zetten van het (wss grote) tandwiel. Dus dat is genoeg bewijs..
nhmonteur
Heb eens een keer zo'n soort hark los gehad. En inderdaad moet die as zo naar beneden kunnen. Maar dit zit meestal GRUWELIJK vast. Goed heet stoken en dan proberen met een voorhamer te slaan, maar het beste is om hem onder een pers te kunnen leggen.
Succes
David512c
@fendtjuh hoeveel zouden het kleine en grote tandwiel bij elkaar kosten denk je?
international533
Kleine tandwiel kost rond de €150, grote tandwiel rond de 250
David512c
@international533 dankjewel, valt me nog niets tegen eigenlijk.
rosco91
Rondom de as goed warmstoken en dan heel snel koelen wil ook nog wel eens helpen...
David512c
Maar toch een hoop geld voor wat tandwieltjes..
fendtjuh
@international533

Waar haal jij die prijzen vandaan? 650 kost het grote tandwiel bij Kramp...Kleine 160.
fendtjuh
@David512c

Klopt, als je geluk heb is er 1 tandje uit oid en kun je hem zo weer gebruiken. Heb der veel meer gezien die precies hetzelfde hadden.
David512c
@fendtjuh dat veranderd het verhaal.. 650 euro 😞
ramrod
Misschien wat tips, ondersteun het draagframe zo dicht mogelijk bij de rotor, en probeer het met een hamer van minimaal 8 kg.
En leg een stukje (hard) ijzer op de bus, het liefst met een passing die in het gat valt voor de juiste positie, om te voorkomen dat de as opstuikt.
David512c
@ramrod hebben we al gedaan, alleen een ondersteuning onder het frame kunnen we nog proberen.
fendtjuh
@David512c

En, hoe lijkt?
David512c
@fendtjuh zelf nog van alles geprobeerd. Toen dinsdag ochtend naar de LMB gebracht. Kregen m ook met geen mogenlijkheid los. alleen als ze de snijbrander is de as zouden zetten.. maar die as is duur.
Dus hark weer opgehaald en vandaag ingeruild tegen een pottinger met tandemstel. 😃 moest aardig geld bij, maar dat was als nog goedkoper als de reparatie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
3