Chromen ring persen rondom toerenteller.

Heeft er iemand een idee hoe je het beste een ring rondom een toerenteller kunt persen? Want voor een teller te laten maken is het veel te duur en als ik het zelf doe ben ik met wat secondenlijm klaar. Alleen zit ik met het probleem dat ik de chromen ring rondom de teller weer vast moet persen. Is met een schroevendraaier voorzichtig los gepeuterd.

Groetjes en bedankt

Deel dit topic

Reacties

MartinZaandam
Hoi Maikel, Ik zit mij in te denken wat je bedoeld en hoe je het wil hebben. Waarschijnlijk is het toerenteller-huis van Kunststof, of niet? Als dit zo is kan je niet te veel kracht gebruiken. en moet het ook wel passen. Als de chromen ring te klein is, krijg je problemen. Ik zou 2 plaatjes multiplex pakken van 18mm. Beide plaatje moeten even groot zijn (20 bij 20 cm is goed) In het ene plaatje maak je met een decoupeerzaag een gat wat net iets groter is dan je toerenteller-huis, maar zeker niet veel te groot. je legt je chromenring nu op dit plaatje en steek nu je toerenteller weer door de chromenring (of hou hem er tegen) Het andere multiplex plaatje leg je nu boven op het toerentellerhuis (op het glas) en met beide handen pers je nu toerenteller-huis door de chromen ring. Als dit niet lukt is je chromenring veel te klein en gaat het niet lukken. Doe het wel met beleid!!
Maikel MF
Het huis is van metaal dus daar ben ik niet zo bang voor dat daar iets mee gebeurd. Maar hoe wil je de ring goed kunnen persen dan. Ik kan hem nu wel met moeite op de teller krijgen. Is ook nog de originele ring van de teller.

En de wijzer kan ik neem ik aan gewoon met secondenlijm of met soldeerpistool aan elkaar lijmen of solderen?
MartinZaandam
Ik dacht eerst dat de ring vanaf onderen erop geschoven moest worden, maar ik begrijp nu dat hij boven op de teller geperst zit. Beter om NOOIT met een soldeerpistool aan instrumenten te solderen. Een soldeerpistool heeft daarvoor veel te veel watt (lees warmte-inbreng) Aan instrumenten en printplaten slodeer je met max. 30 watt, maar beter is 16 watt. In de fabriek hebben ze een pers-mal gebruikt, dus moet je gaan nabootsen met een zelf gemaakte mal van multiplex. Toch proberen om met je vingers de platen te persen. In de bankschroef is geen optie, omdat je dan geen gevoel hebt en de ring is sneller vernield dan hij erop zit.
Maikel MF
@MartinZaandam
Nee ik heb de ring er langs boven af gekregen. Alleen word het een aardig werk om de ring er terug op te persen zonder dat het glas sneuveld... Toch bedankt voor de eventuele werking.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
2