Illustratie van:

Nuffield Universal Three - Ontluchten Nuffield

Beste Forumleden,
Ik heb onlangs een Nuffield van ? jaar oud gekocht (ca. 50 jaar denk ik 😉. Na een 5 min rijden is hij stilgevallen. Nu twijfel ik of ik het kraantje van de brandstof nu open of dicht had... Ik heb dan maar het potje daaronder eraf gehaald en gekeken wat nu open of dicht was 😉, Het potje terug gevuld met dat handmatig pompje, brandstoffilter eraf gehaald en die was ook half leeg; dus ook maar gevuld met dat pompje... In de buurt stond ooknog eeen kraantje, dat opengedraaid en gepomt totdat er brandstof uitkwam en terug toegedraaid. Nu wil hij nog niet starten! Het is of hij wel wil (hij slaat even aan) maar valt terug stil... Heb ik hem nu goed ontlucht of niet?? 😃 Wat moet ik nu doen? 😞 Nu hele boterham maar ik ken er bitter weinig van maar wil hem toch "zelf"maken. Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

Landini 6500
Aan slepen wil ook welus helpen
Nuffield2013
Ik moet er ook bij vertellen dat ik voor dit probleem verschillende keren heb gereden zonder problemen... Startte voor de eerste keer en snel.
Nuffield2013
Landini: Hoe bedoel je met slepen 😉 Met een andere traktor? Geen optie 😃
fendtinterfan
@Nuffield2013 als je een sterke bestelbus ala VW LT of mercedes sprinter ter beschikking hebt, kun je hem ook aanslepen. wij sleepten de ford 4000 altijd aan met een vito 108D en dat ging altijd net aan.
fendtinterfan
@Nuffield2013

ik zou als ik jou was even de verstuiverleidingen een slagje losdraaien, starten tot er diesel uit komt, dan tijdens het starten 1 vast draaien.

als het goed is slaat hij dan aan. tijdens dat de motor draait kun je de rest vast draaien. hij zal misschien een beetje gaan sputteren. laat de motor goed toeren maken, indien toerenteller aanwezig +- 1500 tpm. valt hij tenminste niet uit als er nog een beetje lucht in het systeem zit

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Nuffield Universal Three ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
3