Metalen leiding transmissie/koppelomvormer.

Ik heb thuis een metalen leiding die lek is van de koppelomvormer. Het gaat om de leiding die van het filterhuis naar de pomp in de bak loopt. Deze leiding is van metaal. Maar kunnen ze deze leiding nogmaals van metaal maken? En gaat dat bij een mechanisatiebedrijf bijvoorbeeld vohamij? Wil er wel even bij zeggen dat het gaat om engelse schroefdraad.

Alvast hartelijk dank

Deel dit topic

Reacties

Tom VB
Moet je hier niet vragen maar bijvoorbeeld Vohamij.
Kun je de leiding niet meer repareren dan ? Solderen/lassen ?
MartinZaandam
Wat bedoel je met engels schroefdraad. Is het een leiding met knelring en wartelmoer. Is de leiding in hele milimeters te meten of kom je uit op gedeelde milimeters? (buis in mm of inch? Wel meten met een stalen schuifmaat. Als er wartelmoeren opzitten kan je die van je oude buis afzagen. Dit moet je wel doen, ná het maken van de nieuwe, anders heb je geen voorbeeld meer. Hoe weet je dat het engels schroefdraad is. wartelmoeren kunnen ook in mm of Unc/Unf zijn.
Maikel MF
@MartinZaandam Ik weet toevallig dat het leidingwerk bij ons op de tractor allemaal engels is. en het werkt gewoon met een knelring en wartelmoer.
MartinZaandam
Dan is het makkelijk. Niet lopen rommelen met lassen of solderen, maar zo'n zelfde stukje buis/pijp op de kop tikken. Dit kan al bij een handelsonderneming, LMB of een mobiele Hydraulic slangen knijper (zoals Pirtek) De buis laten namaken van de oude als voorbeeld en 2 knelringen erbij vragen. De wartelmoeren heb je al, want die zaag je als laatste van de oude leiding. Hoe dik is de leiding exact en hoe een lange buis denk je ongeveer nodig te hebben? Als ik de dikte weet kan ik je misschien vertellen hoe je het zelf kan doen.
Boemrang
De oude leiding demonteren, naar een MF dealer bij jou in de buurt gaan, kijk hier maar eens naar, LMB Rovadi Ysselsteyn www.rovadi.nl het zou goed kunnen dat die je zo kunnen helpen en deze zit niet zo heel ver van jou vandaan.
Maikel MF
Er staat al een nieuwe leiding op. Wel geen metalen maar gewoon een hydrauliek leiding. Is wel kwa binnendiameter wat dunner maar heb ik even voor gebeld en was geen probleem. Bleek om een retour leiding te gaan van de koppelomvormer. Dan maar geen originele leiding er meer op.
facebook.com/home.php/…
JOHNDEEREBOERTJE
@Maikel MF

Link werkt niet, hij gaat naar m'n eigen Facebook pagina...
Maikel MF
@JOHNDEEREBOERTJE

Ik zal een foto op tractorfan zelf zetten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0