Extra elektrisch ventiel opbouwen JD 6400

Hallo,

Ik ben bezig met een fronthef voor op een JD 6400. De fronthef is elektrisch bediend, het ventiel zit gewoon tegen het ventielenblok aangeschroeft aan de achterkant begreep ik van diegene.

Op dit moment hebben we 2dw mechanisch bedienbare ventielen op de jd.

De hef is afkomstig van een jd 7000 serie, de gaten zullen niet passen van de hef zelf maar past het hydrauliekventiel zo 123 op de 6400? Zijn er verschillende soorten?

Alvast bedankt.

Groeten,
Guido

Deel dit topic

Reacties

RobinBos
Dat gaat niet passen, ventielen van een waterloo trekker zijn niet gelijk aan ventielen van een mannheim trekker.
weet je zeker dat ze er aan de achterkant bij komen? zijn het geen ventielen van een andere fabrikant dan john deere?
casejxu
Makkelijkst is de slangen van de fronthef tussen 1 van je dw ventielen te maken met een kraan er tussen...
fendt-412
Als het werk alleen bij maaien blijft zou het kunnen, bent toch maar 1 ventiel nodig voor de achtermaaier. Wanneer er een cilinder op de frontmaaier zit kun je die gewoon bij het heffen van de fronthef ook omhoog laten trekken.
930triplemaaier
@casejxu waarschijnlijk komt ie bij bepaalde werkzaamheden ventielen te kort dus dan is dat geen optie

wat je ook kunt doen is op de bestaande ventielen wisselkleppen te plaatsen zodat je dan met een druk op de knop kunt wisselen tussen voor en achter
fendtjuh
@RobinBos

De verkoper gaat een paar foto's maken van het ventielenblok. Hij vertelde dat dit ook zo op z'n 6420 paste dus ben benieuwd.

@fendt-412

Zit geen PTO bij gaat puur om een hef voor gewicht tijdens kuilverdelen en mestrijden tegen het stuiteren...

Kranen kan ook inderdaad, maar als dit kan zou het wel ideaal zijn.
RobinBos
@fendtjuh als ik dat driehoek plaatje zo zie die de drie ventielen afsluit zegmaar, dan lijkt dat wel aardig op die van de 6000/6010/6020, dus misschien dag het dan toch gaat passen.
Ik meende dat die van een 7000 en een 8000 gelijk waren aan elkaar, maar die van den 8000 zijn nog zwaarder als deze.
Hou er wel rekening mee dat bij een 6000 max 2 ventielen aan 1 kant kunnen, en dat je bij een 6000 sowieso een sic controller nodig hebt, terwijl die er bij een 6020 wellicht al op zat (bij autopowrs met commandarm)
fendtjuh
@RobinBos

Bedankt voor je informatie. Max 2 ventielen aan 1 kant, dan zou ik deze aan de andere kant moeten monteren?

Wat is een sic controller? Spul zou dan op een jd 6400 moeten met 2x 300 serie ventielen.
RobinBos
@fendtjuh eerlijk gezegde komt de electrische kop op het ventiel met totaal niet bekend voor, ik heb nog even gezocht maar kan het ook nergens vinden in de onderdeelboeken. is dit niet een simpel zwart/wit ventiel afkomstig van zo'n engelse oppikhaak?
Een SIC controller is de computer die de electrische ventielen aanstuurt, maar of je die voor dit ventiel nodig hebt zou ik niet weten.

Als het echt een zwart/wit ventiel is zou ik eens bij je dealer vragen of ze niet een mechanisch ventiel hebben liggen wat al gebruikt is. Er zijn drie verschillende soorten, 100 serie, heel basic voor hydraulische cilinders enzo, 200 serie, al iets uitgebreider, en 300 serie met flowregeling voor hydrauliek motoren enzo. Het gebeurde best vaak dat klanten na een aantal jaren toch een ventiel moesten hebben dat iets luxer is, de oude (vaak 100 serie) ventielen bleven dan over, maar die voldoen wel voor een fronthef bijvoorbeeld.
930triplemaaier
@RobinBos de 100 serie is zonder flowregeling en vastzetmogelijkheid
200 serie kun je de flow regelen en de bediening vast of los zetten
de 300 heeft een fijne flowregeling en die kun je los vast of op druk af laten slaan
RobinBos
@930triplemaaier klopt inderdaad, 100 serie is zonder die zwarte knop, 200 is met zwarte knop die twee standen heeft, en 300 serie heeft 3 standen op die zwarte knop. Op die 100 serie zit volgens mij wel flowregeling, maar geen flow compensatie, en die andere twee hebben dat volgens mij wel, in ieder geval de laatste
tegenwoordig hebben we ook nog 350 e 450 serie ventielen, die laatste is druk en flow gecompenseerd heb ik me laten vertellen
fendtjuh
@RobinBos

Op de 6400 hebben we nu 2x 300 serie ventiel.
Het zou best kunnen dat het een zwart/wit ventiel is van zo'n oppikhaak, dat durf ik niet te zeggen.

Kan me trouwens wel indenken dat een zwart/wit ventiel niet echt gaat werken met een zwaar gewichtblok met aan en afkoppelen.

Ik zal eens kijken, bedankt jullie in ieder geval.
JD3010
@RobinBos Dan heb ik nog wel zo'n 100-serie ventiel over.
johndeerefavo
@JD3010 moet lukken
Nhpaultje
Als ik het goed begrijp is het puur voor het gewicht? Dan vind ik het erg veel werk en geld. Kun je veel beter andere of meer gewichtblokken eraan hangen. Is misschien af en toe wat wisselen met de gewichten maar veel simpeler.
fendtjuh
@Nhpaultje

Ja puur voor gewicht. Gebruikte fronthef kost niet veel, zit in de handel en kan daar wel geschikt aan komen. Iedere keer met mestrijden en kuilverdelen gewichten van 50kg eraan hangen, niet mijn hobby. Bovendien heb je dan nog maar 500kg met verdelen terwijl ik liever dubbele heb. En wie weet kom ik een keer geschikt een pto tegen.
fendt-412
Moet je er anders een smoorventiel tussen zetten. Hebben we op de kuilhapper ook zitten zodat de klep niet zo hard dicht gaat, werkt wel goed.

Als het even kan zou ik er ook een stikstofbol tussen plaatsen, scheelt gigantisch als je de hef 5cm laat zakken zodat hij kan veren ipv helemaal heffen. Helemaal als je geen voorasvering hebt.
marco2250
@RobinBos weet jij wat een 200 serie ventiel ongeveer kost wij hebben 3 x 100 serie ventielen op de 5080 r zitten en zouden er graag een omruilen of 1 200 serie kopen dat de hendel vast blijft staan

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
5