Illustratie van:

Kuhn Schudder - Vervangen lager Kuhn GF 6001 MH

Onze schudder (kuhn GF 6001 MH) heeft speling in de lagers (lager waar de aandrijfas de tandwielenbak wat de doorlopende as aandrijft binnen komt) en wij willen deze gaan vervangen. Vandaag al het bovenste deel eraf geschroefd in de hoop dat we de lagers van achteren (tandwielenbak) van de as konden afslaan, maar daar is niet aan te komen, wel van de voorkant, maar probeer ze er dan nog maar eens uit te krijgen.... Is het nou werkelijk zo dat de hele schudder uit elkaar moet om 2 lagers te vervangen?

Als daadwerkelijk de hele schudder uit elkaar moet, hoe krijg je dan de tandwielen van de doorlopende as, die zitten namelijk in de tandwielenkasten van de rotors.

Iemand hier ervaring mee?

Deel dit topic

Reacties

JD92
Misschien kun je even een foto van de situatie maken. Dat maakt het meestal een stuk duidelijker en wellicht kunnen de niet kuhn-experts dan ook meedenken
Valtra-Fordpower
Zover ik kan zien hoeft de schudder of aandrijfbak niet uitelkaar. De seegerringen bij de asstomp los halen en de het lager met een lagertrekset eruit trekken. Dan de vulbus eruit en het 2de lager er op dezelfde manier uit trekken.

deze trekkers haak je in het lager zelf, dus keerring eruit wippen en trekken maar...

De tandwielen op de lange as zitten op een spiebaan en opgesloten door de vingerkoppeling. Deze spanstift eruit slaan het alles zou los moeten komen.

mypartspartner.nl/mpp-nl/nl/…
Claas01
@Valtra-Fordpower Bedankt! Konden het ons ook al niet indenken dat er geen andere mogelijkheid was. Hebben hem gisteren al zover opengemaakt dat we van voor aan de lagers komen. Ze zullen wel erg vast zitten maar gaan het proberen (als we zon ding vinden haha)!
casejxu
@Claas01 Idd heb t bij onze GF5001MH vorige week nog gedaan... Let op.. Tandwiel loopt wel vast in jet huis waar je 2 lagers in zitten maar t moet passen wat ik zelf ook niet gedacht had...
Valtra-Fordpower
@Claas01 De lagertrekkerset waar ik wel eens mee werk heeft een beetje LMB ook wel liggen, maar zelf aanschaffen á 900 euro is geen optie. 😛
Claas01
Het is gelukt! Het tandwiel kan er inderdaad naar voren uit. Wel 20 minuten moeten slaan maar verder niks hoeven beschadigen. Achterste lager was helemaal weg...

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kuhn Schudder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!