Illustratie van:

International 633 - hef blijft doorpompen

Bij onze 633 is laatst een nieuwe hefdeksel gemonteerd, tweedehands, maar als we de hef helemaal omhoog doen met die grote hendel blijft hij doorpompen, de pomp slaat niet uit wat bij de oude wel zo was. En nu is de oliepomp al aardig naar de klote, nu moeten we vol gas iets opbeuren.

Mijn vraag is dus, hoe kan ik dat afstellen?

Deel dit topic

Reacties

ErDee
De oliepomp pompt altijd. normaal loopt de olie gewoon rond, alleen als de hef moet tillen of en ventiel druk moet leveren word die stroom normaal onderbroken(loopt dan via ventiel of duwt hefcillinder uit) dus als de hef op hoogte is moet het hefventiel de olie weer rond laten lopen, daar zal dus het probleem in zitten.
Wimsumar
Beste HiddeJDFan: Zit het roestvrijstalen pennetje bij de topstang naar binnen gedrukt?
hiddejdfan
@Wimsumar nee die zit bijna altijd naar buiten
hiddejdfan
@ErDee ja ik snap wat je bedoelt, maar als je de hef omhoog gooit hoor je zo'n zwaar pompgeluid. En normaal stopt dat weer als de hef omhoog is
Wimsumar
Beste
Quote @Hiddejdfan:
naar buiten

Zoals de oude op de foto?
hiddejdfan
@Wimsumar ja, maar wel nog iets verder naar buiten, op de foto zie je hem niet helemaal
jmos
Zoiets heeft de ford van ons ook. Dan is de hefcilinder maximaal uitgeschoven maar dan pompt hij wel gewoon door
Wij denken er wel aan maar oplossing zou zijn de hendel een tandje verzetten
hiddejdfan
@jmos we hebben de oude hefdeksel met hendels nog liggen, ik zal die wel ff openmaken om te kijken hoe dat in elkaar zit
jmos
En als je vol gas iets op moet tillen is niks waard. Weet niet hoe de pomp gemonteerd zit maar afgelopen week ook een nieuwe pomp op onze deutz gezet. Dat werkt veel fijner. Wij moesten eerst op 2500rpm de maaie omhoogheffen en dan wou hij soms nog Niet
jmos
@hiddejdfan
De hendel een tandje verzetten dat als de hendel op zijn hoogsts is de hefschuif gewoon doorlaat en niet nog hoger wil heffen terwijl dat niet kan.
Corne S
@hiddejdfan

Dan moet je de piekdruk instellen. Dit zit aan de achterkant van het regelblok, aan de voorkant van het hefblok (vierkant, aan de kant van de rempedalen). Met vier boutjes (sleutel 13 / 14).Het grote hendel is ook bedoeld voor de trekkrachtregeling en niet voor de uiterste positie.

Als ik jou was, zou ik die pen eruit halen, zodat die roestvrijstalen pen niet bediend wordt.

Het probleem nu is, dat de olie door het oliedrukventiel blijft lopen. Daardoor loopt de olie niet drukloos rond.

Als ik jou was, zou ik het regelblok gewoon even overzetten.
hiddejdfan
Okee bedankt! Ik zal morgen even kijken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
5