Deutz D40 - hefproblemen

Hallo, ik heb een Deutz D40 uit de jaren 60. Ik heb terugkerende problemen met de hefinrichting. Bij het starten van de trekker gaat de hefinrichting automatisch omhoog terwijl de hendel op nulstand staat. Hoe kan ik dit verhelpen? En zo nu en dan als er iets in de hef hangt en de hef op de hoogste stand staat dan produceert de hefinrichting een sissend geluid. Als je de hendel dan even iets naar beneden doet is het weg. Wat is hier de oorzaak van en hoe kan ik het zelf oplossen? Wie kan mij adviseren. Dank Erwin
ERWINF

Reacties

KubotaB6001
Gaat hij ook omhoog als je gewicht eraan hebt hangen? Zo nee is waarschijnlijk gewoon de filter vuil.
Veens
Zakt de hef niet als de trekker uit staat?
Als je hem start dan gaat de hef weer naar de positie voor het uitzetten.
Dit hebben we ook met de New Holland T4050 als er iets zwaars in de hef hangt.
Niekpetje
@Veens en waar kan dit mee te maken hebben? Dit heb ik namelijk ook met mijn minitauro en volgensmij hoort dit niet zo.
RPCounty
Dit is duidelijk een geval van een verstopt retourfilter. dit zit onder de stoel onder een deksel met 3 boutjes. NIET proberen uit te spoelen, maar gewoon vervangen. Het doorpompen van de hef (sissend geluid) is een verkeerde afstelling van het hefblok. Normaal zit er naast het ventilenblok een trekstang naar achteren toemet een dubbel M 12 moer. door deze stang langer te maken laat je de hef minder hoog heffen en zal het doorpompen ophouden. Succes.
KubotaB6001
@RPCounty De hef van mijn D5505 doet dit bij zware belasting (>1000kg) op elke stand. Ik zet hem dan ook gewoon iets lager. Is dit ook op te lossen met die regeling?
RPCounty
@KubotaB6001 nee, denk dat dat meer een pompdrukprobleem is. als de hef de gewenste hoogte heeft gekregen in het middengebied, moet hij vanzelf ophouden met sissen. doet hij dat niet, dan heeft vermoedelijk de pomp te weinig druk om hem op die hoogte te houden.
KubotaB6001
Vreemd, als ik de hendel een paar mm naar beneden doe stopt hij met doorpompen. Maar zoals ik al zei doet hij het ook alleen bij zware belastingen...
wessels
@Niekpetje Dat heeft onze minitauro ook. Ik dacht dat dit kwam door inwendige lekkage van hefcilinder of blok inwendig lek. Dat is nog al een grote operatie om dit te gaan vervangen aangezien je hefcilinder helemaal onder in de achterbrug zit.
Niekpetje
@wessels ja die van mij gaat van de week naar een monteur. die doet dit voor de hobby dan kan hij daar ook wel effe naar kijken. er is toch al meer kapot aan die van mij als heel 😛
wessels
@Niekpetje Oke, laat me even weten hoe hij het heeft opgelost.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D40 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!