International 844 S - schiet uit de 3 en 4e versnelling

Hallo tfers

ik kan ergens een inter 844s kopen op zich nette tractor maar hij schiet uit de 3 en de 4e versnelling de andel zie je dan ook terug gaan naar midden stand echter hou je hem tegen met een pink gebeurt dit niet iemand enig idee?

is dit het veertje kogeltje verhaal?
schakelt soepel
is een trekker met cabine

Deel dit topic

bigroest

Reacties

cih1056xl
Schakelt ie heel erg soepel?
chrizzie6230
Hoe ist met je blokkeer beveiliging
bigroest
@cih1056xl schakelt eigelijk normaal maar schiet er gewoon uit en hou je hem tegen met een pink dan blijft hij ook in de versneing zitten. maar heel erg soepel wat is het dan?

@chrizzie6230 geen idee zit deze in of buiten de bak het betreft hier een aankoop vandaar
stannetje96
Ligt dat niet aan dat veertje met die rare naam? Die houd em tegen, tenminste dat zou moeten.
Maar dan moet ie zeker uit elke versnelling schieten?
Anders schakelvork versleten?
case 745 xl
Ik heb die trekker voor de handel gehad en door verkocht aan een handelaar. de dealer had het hier id over een paar veertjes en kogeltjes.paar tientjes onderdelen maar een hoop werk.
maar kon ook zijn dat de bak stuk was.
zat wel een super nette cabine op
bigroest
@stannetje96 dat veertje zat ik ook aan te denken maar ik heb geen idee als hij dat dan bij alle moet doen
bigroest
@case 745 xl het werk vind ik niet echt erg maar bak stuk lijkt me eigelijk stug kan uiteraard maar met rijden merk je niet dat de tandwielen stuk zijn dat hoor je normaal daarom zit ik ook aan dat veertjes verhaal te denken hopelijk weet iemand hier wat voor sleutelwerk
Wimsumar
Beste
Quote @Bigroest:
bij alle

De derde + vierde versnelling worden met dezelfde balladeur (schuifstang) geschakeld. Als hiervan de arrettering ("veertje/kogelje"-vergrendeling) defect is kun je de gekozen versnelling met "de pink" vasthouden.
stannetje96
Ah gevonden 😄 de arre(tering)veer 😃
stannetje96
Oh te laat 😞
bigroest
@Wimsumar oke duidelijk dat wilde ik graag weten
bedankt
RvM96
@bigroest
Als je de m in de versnelling kunt houden met je pink dan ligt het in iig niet aan versleten tandwielen, bij versleten tandwielen kun de de pook niet tegen houden dat hij er uit gaat omdat de tanden elkaar eruit duwen doordat de hoekvorm uit de tand is. En dan zal het idd vrij zeker een balletje-veertje verhaal zijn. Zo veel werk is dit nou ook weer niet een weekje elke avond wat knutselen en dan is het zeker voor elkaar.
Inter844s1998
@RvM96 hoi,

Ik heb een vraag ik zie dat jij er veel verstand van hebt mijn 844s schiet uit zijn 3de versnelling met je pink kun je de pook tegen houden.
Weet jij wat dit kan zijn
stephan-inter
@Inter844s1998 synchroon versleten
bigroest
@stannetje96 ook bedankt in het duits weet ik het wel rastfedern 😃
bigroest
@RvM96 oke thx zeker te doen dus
weet ik genoeg bedankt
stannetje96
@bigroest dat wist ik dan weer niet 😛
cih1056xl
@bigroest wij hebben een 1056 gehad die ook uit de versnelling schoot, maar die schakelde ook veel te soepel. bij ons was wel de versnellingsbak versleten, maar zoals @RvM96 zegt, wij konden hem er niet in houden met een pink 😉 en was bij ons trouwens de hoge gearing, die schoot er telkens uit
bigroest
@cih1056xl dan zal deze wel het beruchte veertje kogl zijn want schakeld goed niet te licht en kan met de pink er in gehouden worden
MikotenHoor
@bigroest Het zal inderdaad wel het veertje/kogel-systeem zijn. Bij onze fiat kon je hem niet eens in de vierde versnelling krijgen als je hem vasthield, dus dat zal het zeker niet zijn.
Jos-IH
Dat probleem heb ik ok bij mijn belarus, onder belasting wil hij er af en toe wel eens uitschieten ( trekkertrek ) ik heb daarom zolang een vergrendeling van de pook gemaakt. dan pak ik van de winter de deksel van de bak af
bigroest
Iedereen bedankt ik zal het toppic sluiten en eventueel weghalen dank u
+1
bigroest
@stannetje96 was dus de schifstukjes op de schakelvork verslten zojuist gemaakt.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!