Luchtondersteuning op tobroco

Wij hebben thuis ook de beruchte tobroco bemester.

Wij hebben er vanaf het begin al geen luchtondersteuning opzitten, ook nooit met dealer over gehad. Maar zijn er hier leden die hier verschil in zien/merken? Is het aan te raden om het er op te maken? Of is het weggegooide tijd?

Ben wel eens benieuwd.

Deel dit topic

Reacties

fendt-412
Zoals het nu lijkt moet je op alle grondsoorten volgend jaar mest injecteren. Er is nog een kans dat sleepvoeten nog mag op klei en veen. Ik zou even wachten tot komend voorjaar wanneer er meer duidelijkheid is.
fendt308-driver
Ligt aan het onderzoek wat bezis he anders mogen we mischien volgend jaar gewoon doorgieren
Fendt412vip
Wij hebben wel luchtondersteuning op de Tobroco. Of luchtondersteuning nodig is afhankelijk van de dikte van de mest. Bij dunne mest (onderste uit de put) heb ik de kraan van de luchtondersteuning vaak helemaal dicht staan omdat hij anders zelfs te breed spuit. Bij normale mest heb ik de kraan vaak heb ik de kraan vaak half open staan en dan werkt het volgens mij wel positief op de verdeling, je kan echter ook extra druk op de tank zetten.

Bij dikke mest heeft het zeker voordeel. Dan kun je zelfs hele dikke mest nog wel fatsoenlijk verdelen. Ik heb 1 keer gehad dat de verdeling zelfs met maximale druk onvoldoende was maar toen was de mest zo dik dat hij haast niet meer door een 6 duims slang de tank in wilde 😉.
hert
@Fendt412vip uhm welis gehoord van mixen
Fendt412vip
@hert Jazeker, maar mest is ook als je mixt niet altijd hetzelfde 😉. Helemaal niet als je het jongvee apart heb zitten en ook regelmatig voor anderen mest uitrijdt.
IH1055XL
Als de mest goed gemixt is heb je met dikke mest weinig problemen lijkt me. Als het mixen te wensen over laat helpt het vaak om tijdens het vullen de vacuümkraan eventjes te verzetten en de mest terug in de put te pompen. Op die manier wordt de put een klein beetje opgeroerd. Dat scheelt veel is mijn ervaring.
Valtra-Fordpower
Wij hebben het afgekoppeld en word dus niet gebruikt. Omdat de pomp toch veel te veel druk op bouwd in de tank hebben wij de slang met kraan naar de (buiten)cabine gebracht. Hier kunnen wij de té veel capaciteit van de pomp de lucht in blazen en gaandeweg smoren indien nodig.
fendt308-driver
Werkt dit alleen met vacuum pompen?
fendt308-driver
@Fendt412vip
wij hebben een wormpomp+tobroco voor luchtondersteuning moet het een vacuum pomp zijn?
Fendt412vip
@fendt308-driver Dat lijkt mij wel ja, je moet die luchtdruk toch ergens vandaan halen. Bij een vacuumpomp is dat heel makkelijk te maken door een kraantje op de slang na de pomp te zetten met een slang naar de ketsplaten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0