Illustratie van:

David Brown 1200 - hefinrichting

Hallo, De hefinrichting van mijn 1200 werkt niet. Nu heb ik de het blok bij de rechter hefarm losgemaakt. Nu zit er achterin iets wat volgen mij los zit. Weet iemand hoe ik hier makkelijk bij kan? Er zat ook een losse veer in ( maar weet niet waar deze aan hoort te zitten, Veer staat niet op de foto ) Of ziet er iemand iets anders merkwaardigs.

Deel dit topic

Reacties

dalton
...
mantagek
Je moet eerst kijken of je pomp nog wel werkt, dit is vrij makkelijk te controleren. Je draait boven een ovale deksel los, zit aan de zelfde kant als dit blokje, tussen de stoel en rechterspatbord. Wanneer je dit gedaan hebt draai je met een grote platte schroevendraaier de meest rechtse grote schroef los, binnen in zit een veer die je er uit haalt en met een punt tang verwijder je het busje binnen in. Start de trekker en kijk of er olie uit komt, zo ja dan pompt die goed. Wanneer hij pompt kun je kijken of er in het busje die net er uit gehaald heb dat het zeefje niet smerig is, draai hiervoor met een schroevedraaier binnen in het busje een schroef los, let op de volgorde van uit halen van de spullen. Zet alles terug en kijk of de hef werkt, doet hij het even maar gaat daarna weer in storing moet je alle olie verwijderen en 20 liter gasolie er in gooien, daarna zonder het busje 15 minuten trekken laten pompen zeefje van het busje weer schoonmaken en terug zetten en verwijder daarna de andere grote schroef en laat de trekker opnieuw 15 minuten pompen. Verwijder voor je met gasolie bezig gaat ook even het hydroliekfilter onder de versnellingsbak en zorg ervoor dat de pan goed schoon is voor je hem terug plaatst. Veel succes er mee
ADB996
@mantagek je hebt het gasolie, wat is dan beter, benzine of diesel??
mantagek
Diesel
ADB996
@mantagek bedankt 😉
dalton
@ADB996 haha jij ook aan je hefinrichting begonnen ? @mantagek zit dat ovale dekseltje vast met 2 bouten met kruiskop onder je hefinrichtingshendel?
mantagek
Ja klopt
dalton
@mantagek heb die 2 bouten onder dat ovale klepje allebei losgehad. En nu ging hij wel omhoog. Maar zakt hij niet meer. ( dat hendeltje links achter mijn stoel om dat ding te blokkeren staat echter wel omhoog dus hij staat niet op blokkeren toch? wat zou dit dan weer kunnen zijn ?
mantagek
Je moet alles goed reinigen heb ik ook gehad met mijn 770, zit waarschijnlijk rotzooi in zeefje dat in het busje zit.
dalton
@mantagek Het werkt weer. Morgen culter erachter. Kijken of alles weer netjes werkt.
mantagek
Oke mooi, heeft hij het vol gehouden? Weet je of heb jij ook toevallig onderdelen van een DB 1210?
DieterL
@mantagek
Wat voor delen zoek je?
mantagek
Spatborden, front en motorkap. Heb eventueel nog een motorkap van een 1410 te ruil.
dalton
@mantagek ja hij heeft het gehouden. Werkt weer als een zonnetje
mantagek
Oke mooi, blij dat ik je kon helpen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 1200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
11