Illustratie van:

International 633 - Maximale toerental International 633

Ik heb mijn urenteller/klok vervangen van mijn international 633. Alleen nu heb ik hem even onbelast volgas laten draaien Maar ik vind dat hij wel erg veel toeren kan maken als ik vol gas geef. Ik heb het namelijk nooit eerder kunnen aflezen omdat van het oude klokje de wijzer gebroken was.

Nu dus een nieuwe klok erin alleen als de wijzer tegen zijn eind aan loopt (bij 2600 toeren) heb ik nog steeds iets gas over. Ik schat dus dat de trekker rond de 2700 toeren kan maken.

Nu is mijn vraag: Is dit niet een beetje erg veel voor een 633? Weet iemand wat deze trekker van fabriek af voor toerentallen mag geven?

Ik heb namelijk het idee dat de vorige eigenaar de brandstofpomp flink heeft open geschroefd, en hem meer toeren heeft laten maken. Topsnelheid is trouwens rond de 29 kmh.

En dan nog een vraagje: Loopt men tellerklok nu niet weer snel kapot? omdat deze volgas tegen het eind aan zit, lijkt mij dat die wijzer dan weer snel afbreekt.

Deel dit topic

Reacties

steyrTom
konedata.net/Traktorit/ih433.htm/
Als dit klopt 2300 toeren vanaf de fabriek.
Robinvdl
Maar als ik vergelijk met 633'ers op marktplaats, daar staan eigenlijk bij allemaal topsnelheid 30kmh. En dat ga je nooit redden met 2300 toeren. Dus in dat opzicht zouw die 2600 toeren ong wel kunnen klopen. Maarja iemand met een 633 die het weet?
RobertR
@Robinvdl brandstofpomp opschroeven en toeren bijgeven heeft niet zo veel met elkaar te maken..Maar als het jouw stoort laat je hem toch een paar toeren minder maken?
Robinvdl
Jaa tuurlijk dat is zo. Maar het gaat er mij een beetje om dat die trekker natuurlijk al heel wat jaaren oud is en weet niet of dat motorblok het zo leuk vind als hij mischien al jaren teveel toeren draait, weet niet of die blokken daar beetje tegen kunnen?
rickrenault
Dat kunnen ze,wel aan mijn renault 551 draait al 33 jaar 2800 toeren volgas nog nooit stuk geweest dat kunnen die oudjes,wel hebben bij een nieuwe,trekker nooit doen
Robinvdl
Ooh oke laat ik het mischien wel zo. En die teller? loopt die niet verrot als die tegen zijn eind loopt? anders is het ook beetje zonde van het geld.
Boemrang
@Robinvdl En waar staat geschreven dat je vol gas moet draaien, is toch ook nergens voor nodig, je hebt het zelf in de hand....
Gewoon genieten van deze trekker.....
SJB533
@Robinvdl
2180 toeren per minuut. Eindsnelheid van je 633 is overigens 26.
cormickdriver
@Robinvdl ik heb zelf een 633.max toerental 2500.
Fast Eddy
Zo lang je toerentellernaald niet gaat "springen" als je hem volgas hebt.Knapt hij ook niet zo snel.
mcd-439power
Ik denk dat mijn 633 ongeveer 35 km rijd met 2500 toeren
robertIHC1056
Als de kabel ouder word word ie dus ook langer dan gaat ie meer toeren aangeven als wat de motor in werkelijkheid draait, en ow ja er zijn ook 633es uitgevoerd met 30 km bak.
Wimsumar
Beste
Quote @RobertIHC1056:
als de kabel ouder word word ie dus ook langer

Een toerentellerkabel hoeft alleen maar rondjes te draaien, ouder/langer worden heeft daarop geen invloed.
(P.S.: Het is geen geslachtsorgaan. 😉 )

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2