Ford 4600 - Olie niveau achterbrug

Hallo,

Ik ben bezig de steekaskeerring van een 4600 te vervangen. Nu kan ik nergens een niveaustop voor de olie ontdekken op/aan de achterbrug. Niet aan de pomp, niet bij het hydrauliekfilter en er zit ook geen stok aan de vuldop. Er moet echter nieuwe olie op dus vandaar deze vraag. Of zit er niets anders op het aantal liters van de oude olie te bepalen... 😄.

Alvast bedankt.
gerhardleusink

Reacties

jammermaarhelaas
Niveauplug achterbrugolie:

Op een plaatje in de handleiding van de Ford 4000 zie ik dat deze in de zijkant van de achterbrug zit. Aan de rechterzijde, een handbreedte boven de plek waar de achterste treeplanksteun tegen de achterbrug gemonteerd zit.
De achterbrug heeft dus een eigen niveauplug en het is net als de niveauplug voor de versnellingsbakolie een stop met vierkante kop.
Bij de versnellingsbak zit ie ook aan de rechterzijkant in het huis van de bak. Misschien, omdat je toch bezig bent, die ook meteen even peilen.
gerhardleusink
Dankjewel dus hij zit als ik het goed bekijk pal onder het ventiel van de daalsnelheid. De versnellingsbak olie ga ik dan ook meteen even peilen. Dank voor de tip.
ed inter
Als hij op dezelfde plek zit als mijn 4000 zitten er twee pluggen max en min maar bij mijn 4000 zitten ze links dus niet aan dezelfde kant als het ventiel en pompdeksel
ed inter
Tussen haakjes ik geloof dat er ongeveer 50ltr ingaat
jmos
@ed inter
Is 50 liter niet een beetje veel? Onze deutz d8006 heeft 36 liter. En die is aardig groter als de ford 4000
Wimsumar
Beste
Quote @JMos:
50 liter niet een beetje veel

Ja, dat dacht ik ook. Helaas staan op de olie-adviessite nou net toevallig geen oliehoeveelheden bij de "oudere Fordmodellen". 😞
jammermaarhelaas
Volgens het handboek gaat er in de transmissie 12,5 liter en in de achterbrug 30,7 liter.

Belangrijk is natuurlijk het peilen ervan bij het vullen.
jammermaarhelaas
@gerhardleusink

Graag gedaan. Succes met de reparatie.
ed inter
Jullie zullen best gelijk hebben ,ik heb de mijn pas ververst maar moet eerlijk zeggen dat ik niet meer precies weet
gerhardleusink
@jammermaarhelaas De stop zit op de plaats zoals jij hem omschreven hebt. In plaats van een vierkante kop hebben ze er een stop met binnenzeskant ingedraaid dus vandaar dat ik de stop in de eerste instantie niet kon vinden. Bedankt voor de hulp iedereen!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!