Holder ed2 start slecht

Hallo,
ik heb een holder ed2 die slecht start.
ik heb de verstuiver een maand geleden laten testen en die was goed
hij spuit ook genoeg diesel in
ik gebruik de koudstart en een lont bij het starten.
maar het is net of hij verzuipt, waardoor hij niet aan slaat, weet iemand hoe dat kan

Deel dit topic

Reacties

ADB996
Hoe loopt hij?? hoe is de compressie??
staat hij op tijd? hoe is de brandstofpomp??
vele oorzaken die kunnen zijn. 😉
AG35
De brandstofpomp, kan het bijna niet zijn. Als daar wat aan is loopt ie normaal niet meer. Heb je de brandstofpomp er uit gehad? Verzuipen, kan bij een diesel normaal ook niet.
Denk dat ie, wat minder compressie heeft. Slechter starten, is het eerste waar je dat aan merkt. Zeker bij een slingerstarter. Als ie eenmaal loopt, merk je daar weinig meer van.
AG35
Is het lont verbrandt,na een startpoging? En de lonten, zijn nog niet net zo oud, als de Holder?
Rick16
De lont is meestal verbrand na een startpoging en de compressie is ook goed
hij staat ook op tijd want als hij eenmaal start loopt hij verder goed, en de lonten zijn ongeveer een maand oud
AG35
Als de verstuiver, de brandstofpomp, en de compressie goed zijn. Dan moet ie eigenlijk goed starten. De motor is zo simpel gebouwd, er zit verder niks aan wat problemen kan geven..... Starte ie vroeger beter? Wat is je start procedure?
Rick16
Eerst draai ik hem zonder de lont houder ongeveer 10 keer rond, dan doe ik de lonthouder met lont erin en zet ik hem ongeveer op half gas
dan trek ik de koudstart uit en probeer ik te starten
AG35
Je doet het helemaal zoals het hoort. Ik zet ze altijd volgas, maar dat maakt weinig verschil. Als je maar een duidelijke klik, hoort als je de koudstart uittrekt. Dan kun je koudstart ook niet meer terug duwen. Dan staat de brandstofpomp in de start stand. En dan zou ie met 1 of 2 slagen moeten lopen. In de winter, kun je wel merken dat de olie wat dikker is. En het starten lastiger is. Maar daar heb je nu geen last van. Voor de rest kan ik alleen nog maar, aan het diesel en, luchtfilter denken.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
9