Illustratie van:

David Brown 1212 - Lichte carderdamp

Sinds een paar dagen heb ik een nieuwe DAVID BROWN 1212, bouwjaar 1980. 7600 draaiuren.

De trekker heb ik gekocht bij Piet de With en kostte nogal flink wat geld. Hij rijdt en schakelt en doet alles perfect. Het enige is dat er wat carterdamp onder de trekker uit komt, het is damp en geen druk. Volgens Piet gaat het wel weg omdat de trekker lang niet is gebruikt. Maar nu weet ik dat er filters en oilcatch tankjes zijn om die damp te filteren en de olie op te vangen zodat je er niets van merkt. maar wat is het beste idee??

Gr. Ruud

Deel dit topic

Reacties

hermanmuntstra
De trekker een dag flink laten werken, kijken hoe het dan is
Gildenaartje
Uuh ja das opzich wel een leuk idee, maar ik heb de ziekte van pfeiffer en mag dus niet werken, dus de trekker voorlopig ook niet
valmet6400power
Ja voor trekkers betaal je pittig de hoofdprijs daar inderdaad.. Maar zet de trekkers eens aan het werk, als de rook dan weg is, is het goed, anders zijn waarschijnlijk je zuigerveren zo zoetjes aan vervanging toe!
Gildenaartje
Piet is m'n oom, en de vorige eigenaar van de 1212 ken ik ook en het verschil met in en verkoop is niet erg veel. ik heb ervaring met david's, als de zuigerveren stuk zijn gaat ie druk geven, en nu dampt ie alleen, hij levert wel 85 pk op de waterrem, dus de motor is niet echt stuk zegmaar
Fendttrisixfan
@Gildenaartje
niet van wakker liggen, als het maar dampen is, kan het voor niets kwaad. K'heb met de mijne een halfjaar gereden dat hij meer blaasde onderaan dan bovenaan, kan opzicht niet veel kwaad, integendeel, je oliedruk is wat hoger
valmet6400power
@Gildenaartje

O dat is netjes nog zoveel pk! Dan zou ik me niet teveel zorgen maken 😄
wezel844-s
Goed laten werken en motor olie verversen zal wel veel vocht en dopes bij zitten dan
Gildenaartje
Olie is al ververst, het is ook al iets minder, maar ik wil graag met een carterfiltertje die rotstank niet... is dat mogelijk?
hermanmuntstra
Ken je niet iemand met een mestmixer? kan de trekker werken en jij kijken
Gildenaartje
Piet heeft me gezegd dat ik van de mestput af moet blijven, daar heb ik me vorige trekker mee om zeep geholpen! Dat risico neem ik NIET nog een x! haha
Wimsumar
Beste @Gildenaartje: Net zoals Fendttrisixfan zeg ik ook: niets van aantrekken.
Een beetje trekkerfan wil zijn troetelkind zo nu en dan even ruiken nietwaar? 😉
Geef 'm zeker niet (nu) stevig op z'n kl@ten om het eventuele probleem mogelijk te verhelpen.
Gildenaartje
Precies, zware arbeid na een lange winterslaap zal niet goed zijn, mijn troetelkind is trouwens niet die rooie van m'n profielfoto hoor, dat was m'n vorige en die is gesloopt en verkocht. Dit troetelkind kostte maar €4250. (f10.000) Dat was toen die tijd de nieuwprijs hahaa.

Ik denk toch een filtertje voor de overlast, of dat moet niet goed zijn maar dat zou ik dan graag willen weten
Gildenaartje
Nu is hij het wel, profielfoto ff vernieuwd!
Wimsumar
Beste
Quote @Gildenaartje:
een filtertje voor de overlast

Hoezo overlast? De slang/leiding van de carterontluchting komt onder de motor uit (vermoedelijk ook bij jouw D.B.-1212). Dan heb je op het bestuurdersplatform toch geen last van de damp?

P.S.: Ik had liever een iets hoger uitlaat: Lawaai en damp wat verder van het gezicht weg.
Gildenaartje
Ja die pijp moet ook hoger ja, hij rookt als een echte trekker dat behoort te doen, maar die carderdamp ja tis gewoon een raar gezicht
DB_jansen
Gefeliciteerd met je aanwinst, maar wel een beetje de hoofdprijs betaald 😉
Gildenaartje
Dr zit wel beperkte garantie op en als ie me in de steek zou laten of ik vertrouw hem niet meer mag ie terug en krijg ik al mn centen terug... (tis het gewoon waard)
Gildenaartje
Ik zit er aan te denken de carterontluchtingsslang rechtstreeks op de inlaat aan te sluiten zoals de oudere type's DB dat ook hadden, is dit een goed idee? of is er kans dat de motor dat niet goed trekt??
valmet6400power
@Gildenaartje

En wat voor oplossing heb je uiteindelijk gemaakt dan?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 1212 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
19
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
5