Mc-Cormick D 439 - Revsie motorblok tips

Hallo, ik heb een cormick d 439 ik ben bezig met de revisie van het motorblok, ik ga er nieuwe bussen en zuigers inzetten, heeft iemand nog een tip voordat ik ze erin zet?

vr gr jacob
cormickd-439

Reacties

brauheist
Volgesmij moeste er bij cormick de bussen ietsje boven het blok uitsteken
cormickd-439
@brauheist okee. ik zal ernaar kijken, ik kan de bussen er zo in laten zakken zonder er eerst olie of iets dergelijks op te doen?
brauheist
@cormickd-439 dat durf ik niet te zeggen.. mijn cormick gaat pas in de winter in revisie
IHC-power
Alles goed zuiver maken! De bussen moeten er zo invallen zonder een hamer of iets dergelijks te gebruiken. Beste manier om dat te doen is een beetje diesel in een kom te doen, de bussen daarin te drenken en dan de bus in het blok ronddraaien. Gewoon je hand in de bus steken en dan draaien. Eerst ondersteboven (zodat de bovenste rand mooi zuiver is), dan gewoon in de goede richting. Uiteindelijk kan je zo de bussen in het blok laten glijden zonder te duwen.
O-ringen vernieuwen is natuurlijk belangrijk, maar ik neem aan dat je dat wel van plan was. 😄
b450
Ik heb de rubbertjes tussen de eerste en tweede bus en tussen de derde en vierde bus iets ingesmeerd met silicone blue pakking.
Dat is een iets dikkere vloeibare pakking en die plekken tussen de bussen is de zwakke plek van dit type blok.
cormickd-439
@IHC-power@b450 bedankt voor de invormatie. de o-ringen moesten worden vervangen maar bij het verwijderen van de bussen ging er mij per ongeluk 1 bus stuk toen heb ik besloten ze allemaal te vervangen. ik heb verder alles goed zuiver, ook b450 bedankt voor de info
cormickd-439
@IHC-power nog 1 vraagje, brauheist hierboven zij dat de bussen volgens hem iets boven het blok uit moeten steken, weet u toevallig of dit zo hoort?
IHC-power
@cormickd-439 dat klopt. De bussen moeten heel iets boven het blok uitsteken. 😄
b450
@cormickd-439 Pas op dat de bussen niet te veel boven het blok uit steken.
Bij mijn eerste motor revisie ook gehad.... giet je het koelwater er in loopt het er zo door de olie aftapstop weer uit!
Bleken de bussen te hoog te staan, de koppakking dichte niet goed af.
Bussen iets laten zakken en toen was het oke.
JHR217
Eerst even met slijppasta en de oude bussen de rand waar de nieuwe bussen in komen netjes schoon maken. Daarna de bussen zonder O-ring in het blok laten zakken en met behulp van ringen enpijpjes in het onderblok vast zetten. Daarna per bus met een micrometer de hoogte opmeten die de verschillende bussen boven het blok uitsteken. Hierna de bussen loshalen en eventueel op de juiste maat afdraaien.
Let wel dat je alle bussen en zuigers goed merkt. De bussen en zuigers moeten n.l. bij elkaar blijven (gepaard) Ook moet je na de bewerking de bussen daar plaatsen waar je ze hebt opgemeten.
Misschien is alles na lezen in het werkplaats handboek zinvol om tot het beste resultaat te komen
cormickd-439
@JHR217 dankjewel, ik vervang alle bussen en alle zuigers
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!