John deere 4230: hydraulische olie

Beste,

is het erg voor de transmissie als ik er wat extra olie in de achterbrug doe? Ik heb namelijk een liter of 15 te kort om mijn kipper volledig omhoog te krijgen. Was aan het denken om er een extra tank bij te maken, maar vind hier niets over terug van andere mensen die het gedaan hebben.

Deel dit topic

Reacties

Robinvdl
Zijn de versnellingsbak en de achterbrug niet van elkaar gescheiden? dus aparte olie?

Als dat zo is kan je er gewoon een tank bij maken en zo dus meer hydroliek olie erin doen.

Maar als deze niet gescheiden is weet ik niet of het kan/mag.
greenrider
Hej um verder a wel weer goed dan
Jimmy Br
Bij John deere is de olie voor hydraulische functies en smering versnelingsbak dezelfde.
rickrenault
Moet wel kunnen ik heb bij mijn renault 551 ook 10 liter extra kon wel zijden ze bij de lmb jd is wel een ander merk maar moet wel kunnen als je hem maar niet tot de rand vult
john deere3140
Kan geen kwaad
trean
@Jimmy Br let wel op dat met een te hoog achterbrugoliepijl de olie tijdens het rijden sneller warm kan worden en dat er dan olie keringen en afdichtingen kunnen smelten en slangen en koppelingen ook sneller lekken. Volgorde ventielen en gelijkstroomblokken kunnen dan ook niet meer werken en dan kan je bijvoorbeeld niet meer kuilsnijden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0