Illustratie van:

Kubota B7000 - Spanrol vervangen

Hallo iedereen,

Mijn spanrol lijkt vastgelopen.
Eerst scherp piepend geluid, dan verbrande rubber geur... ik vreesde het ergste.
Maar, toen ik de motorkap opende zag ik rook komen van de spanrol en het was de riem die stonk door over de stilstaande rol te wrijven.
Bij het starten zie je dat de spanrol niet meer draait.
Goed, ik ga die zelf vervangen.
Iemand suggesties wat ik allemaal moet afbouwen of waar ik moet op letten, dit om geen onnodige zaken af te bouwen of te weinig ... je begrijpt wel...
Iemand zoiets liggen toevallig en het ook wil verkopen?

Alvast bedankt.
Groeten,
Thomas

Deel dit topic

Reacties

jmos
Spanner loshalen dat de snaar loshangt, dan zit er waarschijnlijk een moer door de spanrol, die draai je los, zet je er een andere spanrol aan, en dan span je hem weer op de juiste spanning.
marco steyr
@jmos zou je de snaar ook niet gelijk vervangen? 😉
Wimsumar
Beste Toemke: Meestal wordt de V-snaar gespannen met de dynamo.
Zie jij nu de dynamo aan voor spanrol?
jmos
@marco steyr
ligt eraan hoe die er uit ziet maar niet gelijk nee 😄
Toemke
Wow, al 3 reacties, sterk.
@jmos bedankt voor de tip voor het demonteren, met snaar bedoel je toch de riem he? En loshalen is met die vleugelmoer aan de zijkant waarschijnlijk... Alles is te demonteren zonder iets anders los te maken zoals de uitlaat of zo? Dat is goed nieuws
@Wimsumar nee hoor, een dynamo kan ik nog net herkennen... 😉
jmos
@Toemke
de v-snaar loopt om de poulies heen ja, kun je net zo goed een riem noemen. maakt niet veel uit. het is hetzelfde iets 😄 maar hij is redelijk makkelijk te demonteren ja. het is de riem ontspannen en dan de schroef die door de spanpoulie heenloopt losdraaien en dan heb je hem er af als het goed is. je zult dan wel kunnen voelen dat het lager niet meer draait.
Toemke
@jmos, bedankt.
Tja, ik ben een Belg he en een snaar is voor ons iets om op een gitaar te steken.
Heb je ook een idee waar ik die het beste online kan bestellen? Ik heb een site gevonden in Nederland, ik weet niet of ik die mag vernoemen maar daar hebben ze dit onderdeel enkel tweedehands. Is dergelijk onderdeel tweedehands te vertrouwen...?
nicolass
@Toemke

zoek hier eens nl.yenibiz.com/prime.php/?catalogue=2
of tracpartz.nl/
en als je nog iets niet goed weet ik heb een werkplaatshandleiding liggen van een B7000 dus dan stuur ik wel wat foto's door

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!