Case International 733 - water lekken tijdens het mest mixen

Er lekt water uit de case 733 tijdens het mest mixen weet iemand wat het kun zijn

mvg auke
auke506

Reacties

wiltie63
Radiator lek? slang lek? waterpomp wat lekt? misschien wel zo handig om te kijken waar t vandaan komt
WimVJ
Is het veel water dat je verliest? als het veel is is het wrslk een lek in een slang (door ouderdom) en als het weinig is kan het ook de overloop van de radiator zijn... mest mixen is toch zwaar werk zeker als het droog mest is. onze steyr 8090 super elite verliest ook een beetje aan de overloop bij het mixen omdat het water dan echt kookt in de radiator
auke506
@wiltie63 links onder de radiator
Wimsumar
Beste Auke506: De kans is groot dat 'gewoon' de radiateur te weinig koellucht doorlaat en nu voor de mixer de eigen warme koellucht als het ware in de rondte blaast/zuigt. Heeft de trekker werk gedaan bij maaien/schudden/harken etc? Dan is de kans dat pluisjes tussen de koelkanalen goede koeling (bij het toch best wel zware mixwerk) verhinderen. Het lekken is dus overkokende koelvloeistof.
(P.S.: Een lek is natuurlijk niet uitgesloten).
rickrenault
Waarschijnlijk de over loop bij de dop heeft mijn renault 551 ook weleens,last van dan kookt het water
auke506
@Wimsumar Dat hadden wij al gedaan en toen was de koel vloeistof op dus bij gevuld met koud wat en weer aan gezet en na tien min lekt hij al weer
Wimsumar
Beste
Quote @Auke506:
bij gevuld met koud wat en weer aan gezet en na tien min lekt hij al weer

Klopt helemaal. Als een radiateur helemaal tot de rand toe vol wordt gedaan zal bij de eerste keer dat de motor heet wordt een klein beetje (door de vloeistofuitzetting) er weer uit lekken.
auke506
@Wimsumar Dankje wel wel handig voor de volgende keer
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case International 733 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!