Fendt ramt Duitse hoogspanningsmast

Op een Duits perceel ging het onlangs goed mis toen een Fendt een hoogspanningsmast ramde. De ravage was enorm. De totale schade wordt geraamd op €320.000.

Deel dit topic

Reacties

Newholland-Fendt
Hier zie je maar weer, goed op blijven letten als je op GPS rijdt.
ValtraT202
Oud nieuws !!!
fendt308farmer
Had ik gister al glezen
JD 6430 The Best
Lust iemand geroosterde fendt?
gertdl
Haha, knal omver.
fendt308farmer
@gertdlhaha fendt power 😛
930triplemaaier
Dit is nog een maar een kleine eletriciteitsmast
in canada is er een paar jaar geleden door een kniktrekker met 15 meter brede cultivator een 300kv mast omver getrokken

in canada zat ik bijna altijd snachts op de sleepslang en heb wel eens gehad dat de kopakkerpiep van de gps me wakker maakte
fendt308farmer
@930triplemaaier dan schrik je ook wel even denk
930triplemaaier
@fendt308farmer ging gelukkig allemaal niet zo snel dus had wel even de tijd om me te orrienteren waar ik was. Heb ook al snachts gemaaid op gps maar dan nam ik het risico niet omdat de snelheid veel hoger is en dan ga ik gewoon even een half uurtje of een uurtje achterover in de stoel

collega had een keer met sleepslangen gehad dat ie ook in slaap gevallen was en het frontgewicht precies tegen een dikke boom geparkeerd had. Gevolg 4 flinke gaten en een flinke plas stront. op een paar krasjes op het frontgewicht na geen schade. en hij kon ook nog zonder hulp weer weg komen.
Wimsumar
Beste NewHolland-Fendt e.a.: Zo zie je maar weer, de subsidie op (Duitse) graanteelt is veel te hoog:
1] Ze kopen er nutteloos grote trekkers van.
2] Ze voeren er nutteloze bewerkingen mee uit.
fendt308farmer
@930triplemaaiergelukkig dat het goed afloopt het kan slechter
fendt-vario
@Wimsumar hahaha geniaal
Husqvarna
Zal wel im Osten zijn, maar hier staan die masten op betonnen blokken/fundering een meter boven de grond, voordat je die omver rijd.. Maar het zijn wel ondingen, vooral met ploegen en spuiten heb je d'r behoorlijk meer werk van.
eddyscania
Duidelijk een geval van in slaap gevallen..............
Mengeledriver
JD gps bol 😃
EA_MF
Loeideutz
@Wimsumar Definieer nutteloos. Hoe kun je op een foto zien of de trekker te groot is, of de bewerking niet nodig is. Dat zou ik graag willen weten.
ljdekker
Quote @Wimsumar:
] Ze voeren er nutteloze bewerkingen mee uit.

Dat is niet waar, de graanstoppel wordt bewerkt om te voorkomen dat deze weer uitloopt.
gertjan_97
@ljdekker hij bedoelt denk spanninsbomen onderwerken xp
Wimsumar
Beste
Quote @Loeideutz:
& @ LJDekker Definieer nutteloos

In verhouding tot de trekker (type 936? ) oogt de stoppelcultivator als een weidesleep. Ofwel, iets bescheidener formaat had ook volstaan.
Stoppelbewerking op graanland is in mijn ogen pure verspilling. Laat het maar aan de natuur zelf over wat er met de stoppelresten gebeurd. Eenmaal afgemaaid is opnieuw uitlopen er volgens mij niet meer bij, althans, ik heb het nog nooit gezien.
Loeideutz
@Wimsumar Om te kunnen beoordelen of de trekker te groot is voor de cultivator, moet je verschillende dingen weten. Grondsoort. Diepte van bewerking. Moet de combinatie ook het land op kunnen onder minder gunstigere omstandigheden. Heb ik meerdere trekkers aan te pakken, of moet ik met 1 of 2 trekkers al mijn bewerkingen aan kunnen. Daarbij moet je ook bedenken dat je voor een goede werking van je stoppelcultivator een flinke snelheid moet aanhouden.
Loeideutz
@Wimsumar Ander punt, je voert een stoppelbewerking op graanland niet uit om te voorkomen dat het graan weer uitloopt. Zoals je zelf al zegt: die kans is vrijwel nihil. Wat je wel wilt, is sporen uitwissen. Je stoppel sneller laten verteren. Eventueel onkruid de nek omdraaien. De grond klaar leggen voor een volgende teelt, ook groenbemesters. Of aaltjesvangers.
Wimsumar
Beste
Quote @Loeideutz:
Wat je wel wilt,

Je geeft een opsomming van werkzaamheden die alleen maar extra nutteloos werk en (vooral)nutteloos onkosten met zich mee brengen.
De natuur redt zich wel met de stoppel.
Sporen mogen er bij de teelt en oogst niet ingereden worden.
Onbeteeld land (stoppelland) bewerken creeërt juist een onkruidkiembed.
Voor grond klaarleggen volstaat een stoppelbewerking niet.
Groenbemesters telen op arm graanland is kansloos.
Aaltjes sterven ook op onbeteeld land.
Loeideutz
Je hebt helemaal gelijk, maar als jij nog nooit sporen in het land gereden hebt, dan heb jij nog niet veel op een trekker gereden.
Wimsumar
Beste
Quote @Loeideutz:
als jij nog nooit sporen in het land gereden hebt,

"Niets menselijks is mij vreemd". 😉
In het grasland moet de natuur het weer herstellen en (loonwerkers-)sporen bij de maisoogst laten door de omstandigheden waaronder ze ontstaan geen herstel toe.
radium45
Valt mij wel vaker op, de Duitse brandweer dat die er als een stelletje amateurs bij lopen, Hier in Nederland dragen ze altijd het volledige brandwerende pak.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
26
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
78