Snelheid aftakas

Hallo mensen,

Ik zou graag weten wat het beste is bij het bloten van de weide, de aftakas op een vaste snelheid of moet deze ingesteld staan op snelheidsafhankelijk om een goed resultaat te krijgen?
Alvast bedankt voor jullie reacties

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Doorgaans verzoekt een fabrikant je, om de aftakas op 540 tpm (of misschien soms op 1000?) te zetten. De bedoeling is dan, dat je zelf de versnelling in de rijaandrijving op de juiste snelheid zet.
Wimsumar
Beste Ambetant: Als ik je vraag zo lees, dan denk ik te maken te hebben met iemand die kleinschalig/hobbymatig wat veehouderij bedrijft en ontevreden is over de werking en/of het maairesultaat van de maaimachine (bloter). Wat is het probleem?
steyrTom
Wij bleuten met 450 toeren.
Favorit614
De fabrikant geef normaal de max toeren voor de aftakas weer , waarbij de bloter het beste maait.
JoranK
Hier moeten we op 1000 toeren draaien. Staat meestal wel op de weilandbloter een sticker.
Deutz 8006spezial
Wij draaien 540 met 12km/h

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2