Illustratie van:

Massey Ferguson Industrietrekker - Flink zwart roken.

Wat kan er mis zijn als dat er ernstige zwarte rookwolken verschijnen bij het optrekken?

Motor is net gereviseerd, verstuivers enz zijn allemaal getest en schoongemaakt.

Verder wat ik heb kunnen ontdekken dat bij het inspruitstuk aan de achterzijde waar de gloeispiraal zit dat daar dampen vanaf kwamen. Zou het kunnen zijn dat hij hier diesel of iets dergelijks lekt?

Alvast hartelijk dank

Deel dit topic

Reacties

gerjan600
Goed teken, is detank ook nog niet leeg 😃 zal wel afstelling zijn
old man jose
Het kan zijn dat er diesel lekt uit de gloei installatie, even afdichten of de leiding verwijderen en kijken wat er dan gebeurt.
Misschien is het klepje van de vlamstart lek, oppassen dat de diesel niet in een cilinder komt
= ( drijfstang schade)
Wimsumar
Beste Maikel MF: Je schrijft: "waar de gloeispiraal zit dat daar dampen vanaf kwamen. Zou het kunnen zijn dat hij hier diesel of iets dergelijks lekt?

Ik krijg de indruk dat je voorgloeiïnstallatie/vlamstart continue in werking is. Controleer de bedrading.
Maikel MF
@Wimsumar
De bedrading er naartoe is helemaal vernieuwd.
Maikel MF
@gerjan600

Juist net afgetankt
Wimsumar
Beste
Quote @Maikel MF:
helemaal vernieuwd.

Ja, dat is prima, maar toch kan door het 1 of ander (bijvoorbeeld een defect in contactslot) toch constant stroom naar de voorgloeiinstallatie gaan.
Maikel MF
@Wimsumar
Zou het wel raar vinden de complete bedrading van startmotor gloeiinstallatie en dynamo is vernieuwd. Ook is afgelopen jaar het contactslot nog vervangen.
Wimsumar
Beste
Quote @Maikel MF:
raar

Het is zeker raar. Kijk, de vlamstarte zou kunne doorlekken, echter voor de dampvorming is warmte en dus stroom nodig. Het maakt niet uit, beide zijn betrekkelijk eenvoudig te controleren.
Maikel MF
@Wimsumar
Als ik de tractor laat lopen dan spuit hij brandstof via de slang wat naar de gloeispiraal loopt. Gloeispiraal zelf gaat niet aan. Maar de voorgloeiinstallatie zit die aan de achterzijde van de tank?
Wimsumar
Beste
Quote @Maikel MF:
voorgloeiinstallatie zit die aan de achterzijde van de tank

Ja, daar zit een klein "tankje" met diesel, bestemd voor de voorgloeier/vlamstart.

Nader uitleg: annatefka.nl/phpBB/viewtopic.php/…
MF65
Als je vlamstart lekt krijg je blauwe / witte rook en dieselklop (ongecontroleerde verbranding) Als het echt zwarte rook is zou ik het meer zoeken in de afstelling van je pomp.
Maikel MF
@Wimsumar
Ben vandaag nog eens aan het controleren geslagen en contactslot doorgemeten. En daarbij geconstateerd dat hij een lichte waarde lekstroom had. Vindt het wel raar contactslot is net een jaar oud. Namelijk vorig jaar gekocht op het HMT. Maar wat ik weet werkt het weer naar behoren.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson Industrietrekker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2